Astronomer opdager Jord-lignende planet

Kepler-teleskopet har fundet otte nye exoplaneter, der kan være beboelige, og især én af dem minder meget om Jorden.

En kunstners bud på hvordan en Exoplanet kan se ud. Her er det planeten Kepler-186f der er blevet skitseret. Fold sammen
Læs mere
Foto: T. Pyle

Astronomerne leder hele tiden efter planeter, som kan være beboelige eller bare ligner Jorden på en eller anden måde. Disse planeter har betegnelsen exoplaneter, fordi de kredser om en anden stjerne end Solen.

Nu har astronomerne ved hjælp af Kepler-teleskopet fundet otte nye exoplaneter, hvor især én af dem minder meget om Jorden. Det skriver BBC.com ifølge Videnskab.dk.

I alt har Kepler-teleskopet fundet over 1.000 exoplaneter i rummet, men det er kun otte af disse, der rent faktisk vil være beboelige. Den nye planet kaldet Kepler 438b er formentlig mere lig vores egen Jord end planeten Kepler 186f, som ellers har holdt titlen som Jordens tvilling.

Men eftersom astronomerne kun kan se planeten gennem et teleskop, er der mange ting, forskerne ikke ved noget om.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvad skal der til, for at en exoplanet ligner Jorden?

»Fra Kepler-målingerne og de andre målinger, som vi har lavet, ved vi ikke om de tre planeter har oceaner med fisk og kontinenter med træer. Vi kender kun deres størrelse og den energi, de modtager fra deres stjerne,« siger Doug Caldwell, der er professor ved Search for Extra-Terrestrial Intelligence Institute i Californien, til BBC.com og tilføjer.

»Vi kan også sige, at de har en størrelse, som betyder, at de formentlig kan indeholde sten, og den energi de får fra deres stjerne sammenlignelig med den energi, som Jorden får fra Solen,« siger han til BBC.com.

Læs mere om fundet af exoplaneterne i resten af artiklen på Videnskab.dk.