Astrofysiker: Nulevende mennesker vil gå på Mars

Mennesket vil snart brede sig i universet, mener britisk astronom, som forudser, at nulevende mennesker kommer til at gå på Mars.

Europæiske astronomer følger Curiositys Mars-landing på afstand mens de betragter en model af Mars. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDRIK VON ERICHSEN

Nasas rumrobot Curiosity, der for tiden kører rundt på Mars, vil blive fulgt af mennesker i en ikke alt for fjern fremtid. Det mener den britiske astrofysiker Lord Rees of Ludlow ifølge den britiske avis The Times.

Han tror - og håber - at der ikke kommer til at gå mere end et århundrede eller to, før pionerer fra Jorden slår sig ned i rummet, og han tror, at nulevende mennesker en dag vil gå rundt på Mars.

Lord Rees of Ludlow forudser, at den pågående Mars-mission er et af de indledende skridt til en tid, som vil blive præget af dramatisk udvikling - teknologisk og kulturelt.

- Vi kan i løbet af dette århundrede finde ud af, om biologisk evolution er unikt for vores 'blege, blå prik' eller om det ydre rum vrimler med liv - endda intelligent liv, udtaler Lord Rees of Ludlow i The Times og forudser på to mulige scenarier:

- Måske vrimler rummet med liv. På den anden side kan det vise sig, at Jorden er unik blandt milliarder af planeter, udtaler Lord Rees of Ludlow, som peger på, at sidstnævnte mulighed måske vil virke som noget af en skuffelse, men at en sådan opdagelse på den anden side kan give næring til idéen om begyndelsen til koloniseringen af vores galakse.