Astro-elsker, kig her: Rumfartsagentur sender flotte billeder ud

Kom med langt ud i rummet til Rosetta-sonden og helt tæt på mikroskopiske kræftceller i et imponerende billedgalleri fra det europæiske rumagentur ESA.

Churyumov-Gerasimenko kometen som fotograferet af Rosetta sonden 4 august. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For at få alt med fra en smuk udsigt, kan det hjælpe at tage nogle skridt tilbage. Andre gange skal man gå helt tæt på for at få alle detaljerne med.

Det bekræfter en flot billedserie, som ESA – The European Space Agency – netop har offentliggjort.

Du kan se dem i alle i et billedgalleri hos Videnskab.dk.

De har gjort begge dele for at kreere denne samling af utrolige billeder, der både vil tage dig langt ud i rummet til Rosetta-sonden og helt tæt på mikropskopiske kræftceller.

Hver uge udvælger den internationale rumfartsorganisation ESA de flotteste billeder, som på smukkeste vis illustrerer højdepunkterne inden for rumfartens verden. Som billedserien vidner om, har der i denne uge været nok at tage fat på:

Læs også hos Videnskab.dk: Russere: Vi har fundet plankton på ydersiden af rumstation

Man kan blandt andet få en smagsprøve på, hvad astronauten Alexander Gerst for eksempel kan se, når han kigger ud af ruden på 'Blue Dot'-missionen.

Derudover kan man komme med på rumsonden Rosettas kometjagt, med grotte-specialisterne ned i Sardiniens undergrund, eller se det nyeste teknologi inden for teleskoper - nemlig det drage-formede solskjold til James Webb Space-teleskopet.

Uanset hvad du finder mest interessant, opfordrer redaktionen dig i hvertfald til læne dig godt tilbage i hyggestolen, slukke telefonen og tage på en visuel rumrejse. Tur-retur.

Læs også hos Videnskab.dk: Var NASA’s liv i rummet-historie en and?