April byder på to af årets mest ventede mobiler

Efter lidt forsinkelse bør HTCs nye flagskib komme i butikkerne i næste måned, men den får hård konkurrence af Samsungs nye Galaxy S IV. Derudover er der billigmobiler - og en bulldozer-mobil - på vej.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er snart april, og vi er ved at få både CES-messen fra Las Vegas og Mobile World Congress fra Barcelona lidt på afstand. Det betyder, at flere af de telefoner, der blev lanceret ved disse arrangementer nu så småt begynder at dukke op på de danske butikshylder.

Både Samsung og HTC kommer med sine topmodeller i april, efter HTC blev forsinket med sin HTC One. Der kommer også nye og spændende modeller fra LG, ZTE og Cat Phones. Huawei har intet på trapperne i april, mens Nokia ikke vil fortælle mere om Lumia 520 og Lumia 720 ud over, at de kommer engang i det kommende kvartal - altså inden udgangen af juni. Doro er derudover først klar med en ny mobil i juni måned, hvor Doro 622 kommer på markedet.

Her er telefonerne, der ventes i butikkerne i løbet af april måned:

Cat B15

Cat udvikler mobiltelefoner, der kan tåle en hård behandling og som er både vand- og støvtætte. Selskabet har sagt, at de vil styrke sin satsning i blandt andet Norge, og at Cat B15 kommer i de norske butikker i næste måned. Derfor bør der også være gode chancer for, at den kommer til Danmark, men det er endnu ikke bekræftet.

Ifølge bulldozer-producenten Caterpillar, der står bag telefonen, vil Cat B15 være den mest robuste og hårdføre mobiltelefonen på markedet i dag. Om det er sandt, kan vi ikke sige med sikkerhed, men den forekommer i hvert fald utrolig solid.

Læs også: Smugkig: Mobilen, der kan tåle (næsten) alt

HTC One

HTCs nye flagskib skulle efter planen være kommet i butikkerne i marts, men telefonen er blevet forsinket. Der er fortsat lidt usikkerhed omkring, hvornår den rent faktisk kommer, men der skulle være gode chancer for, at det sker i april.

I lighed med Sonys supermobil Xperia Z vil HTC One lægge sig i den øverste prisklasse (i omegnen af 5.000 kroner). Telefonen har den seneste teknologi på indersiden, hvilket inkluderer den nyeste systemchip fra Qualcomm.

Læs også: HTC lancerer ny sværvægter

LGs L II-serie

LG er klar med hele tre nye telefoner inden for den kommende måned: LG Optimus L3 II, L5 II og L7 II. Optimus L-serien kalder LG selv for »designtelefoner i mellemklassesegmentet«, og L II er anden generation af denne serie.

Optimus L7 II har en 4,3 tommer IPS LCD-skærm med en opløsning på 480 x 800 pixel, og den kommer med en 1 GHz dualcore processor, 768 MB RAM og 4 GB indbygget lagerplads. Telefonen har Android 4.1 Jelly Bean som styresystem.

L3 II har en 3,2 tommerskærm og en 1 GHz Snapdragon S1-singlecore processor, mens L5 II har en 4 tommerskærm og en MediaTek MTK 6575-systemchip med én processorkerne på 1 GHz.

Læs også: LG Optimus G - en positiv overraskelse

Priser og tilgængelighed i Danmark er endnu ukendt.

Nokia Lumia 520 og 720

Nokia lancerede to nye, prisvenlige telefoner på Mobile World Congress i Barcelona: Lumia 520 og 720 (bill.). Det er dog usikkert, hvornår de kommer på markedet, og Nokia vil ikke fortælle os mere, end at de kommer i årets andet kvartal.

Da der er en mulighed for, at de dukker op allerede i april, så har vi taget dem med på denne liste.

Læs også: Nokia satser i bredden

Samsung Galaxy S IV og HomeSync

Samsung har én ny model i butikkerne i april, og det er ikke en hvilken som helst model. Samsungs nye flagskib Galaxy S IV gav et fantastisk førstehåndsindtryk, da vi prøvede den i forbindelse med selskabets lancering i New York i midten af marts måned.

Galaxy S IV har en 5 tommer stor skærm med fuld HD-opløsning (1920 x 1080 pixel), og den model, der bliver solgt herhjemme, indeholder en firekernet Snapdragon 600-systemchip på 1,9 GHz. Ud over den heftige hardware har Galaxy S IV også en række nye softwarefunktioner – for eksempel pauser den automatisk film, når man kigger væk fra skærmen.

Læs også: Her er Samsungs nye supermobil

I april kommer i øvrigt også Samsungs HomeSync på markedet - en løsning, der ligner Apple TV men som i endnu større grad fungerer som tilbehør til mobiltelefonen. HomeSync er både et mediecenter og giver ekstra lagerplads.

Læs også: Samsung udfordrer Apple med TV-boks

ZTE Grand X Pro

Den kinesiske producent ZTE har en lille godbid på vej i april. Her kommer ZTE Grand X Pro nemlig i butikkerne - en opgraderet version af ZTE Grand X. Den nye model har en lidt større skærm - 4,5 tommer mod 4,3 på den gamle Grand X-model. Skærmen har en opløsning på 1280 x 720 pixel.

Grand X Pro har ikke top-specifikationer - med en Mediatek MTK6577T-systemchip med to ARM Cortex-A9-processorkerner - så målt ud fra dette forventer vi, at prisskiltet bliver ganske overkommeligt, når den rammer butikkerne.

Læs også: Rygte: iPhone-forventningerne indfries ikke i år

Læs artiklen på amobil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.