Apples medieboks skal vise direkte TV

Det skal også være muligt at optage TV-programmerne i netskyen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meget tyder på, at Apple ønsker at gøre sin entré i TV-stuen og ændre vores TV-vaner ligesom de har gjort med computere, smartphones, tavlecomputere og musikbranchen.

Ifølge The Wall Street Journal skal det amerikanske gigantselskab lige nu ligge i forhandlinger med en række amerikanske kabel-TV-udbydere om at komme ind på markedet.

Netavisen skriver, at Apple ønsker at give brugerne adgang til live-TV via sin Apple TV-boks og gøre det muligt at optage programmer i netskyen.

Bredere appel

I dag giver medieboksen Apple TV blot adgang til musik, film og tv-serier fra iTunes samt indhold fra enkelte andre tjenester - heriblandt herhjemme højaktuelle Netflix.

Læs også: Populær videotjeneste kommer til Danmark

Hvis Apple TV får adgang til live-transmissioner af TV-kanaler via internettet, kommer der til at ske ting og sager. I så fald vil den lille medieboks blive noget mere interessant for et langt større publikum.

Optager i skyen

Direkte transmission af TV-udsendelser er dog ikke nok for Apple. The Wall Street Journal skriver, at selskabet også har planer om en optagefunktion i netskyen. Dermed skal brugerne kunne se et TV-program, når de har lyst, efter udsendelsen er begyndt.

Læs også: Apple-grundlægger frygter skyen

Dette betyder, at du ikke længere behøver at tænke på, hvornår dit yndlingsprogram bliver sendt. Du behøver nemlig ikke selv at optage det, da det vil være tilgængeligt, efter det har været sendt første gang.

Det vides foreløbig ikke, hvordan det går med forhandlingerne, men vi har endelig fået en idé om hvilken slags brugeroplevelse, Apple har i tankerne for underholdningen i stuen.

Læs også: Dansk Netflix varsler heftig konkurrence

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.