Apples digitale lærebøger ligner en sællert

De første tre dage efter lanceringen, har folk hentet 350.000 lærebøger fra iTunes. En del af dem kan dog være gratis-bøger.

Foto: MARIO TAMA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre dage efter lanceringen af Apples nye e-lærebogsinitiativ, ser det allerede ud til, at brugerne er nysgerrige efter den nye måde at læse bøger på.

Indtil videre ser det nemlig ud til, at der er solgt op mod 350.000 elektroniske lærebøger, hvoraf en del dog kan være gratisbogen Life On Earth, som alle kan hente, hvis de vil se, hvordan e-lærebøgerne tager sig ud.

Apple lancerede i sidste uge en væsentligt opgraderet udgave af sine iBooks, der er bøger, som man købe og læse på Apples mobile enheder, især iPad.

Mere interaktive

Forskellen i forhold til den tidligere version af Apples iBooks er, at lærebøgerne er mere interaktive, og ikke mindst lettere at lave. Alle kan således producere og udgive e-bøger via programmet iBooks Author, der kan hentes gratis fra Apples programbutik.

Fra begyndelsen har der dog været en del ballade over Apples betingelser for brugen af programmet. Selv om bogen tilhører forfatteren, har Apple eneret på at sælge den via sin digitale boghandel.

I øjeblikket forsøger mange skoler, også i Danmark, sig med tavlecomputere som en del af undervisningen, men udvalget af digitale lærebøger har hidtil været fragmenteret og begrænset, og meget af det tilgængelige undervisningsmateriale, har i stedet været solgt som apps i Apples app-store.

Estimatet omkring de 350.000 solgte digitale lærebøger stammer fra det uafhængige selskab, Global Equities Research, og er ikke bekræftet af Apple selv.