»Apple vil sælge et par iPhones til sine fans, men den vil ikke få nogen betydning i det lange løb«

For snart 10 år siden præsenterede Apple sin første iPhone. Resten af verden var ikke umiddelbart begejstret.

Applechef Steve Jobs præsenterede den 9. januar 2007 den mobiltelefon, som markedet i næsten et år havde hørt rygter om. Det nye apparat kunne gå på nettet, og man kunne også bruge den til digitalt musikanlæg og som kamera. Og så fik den det pudsige navn »iPhone« Fold sammen
Læs mere
Foto: TONY AVELAR

I aften lancerer Apple sin iPhone 7  - trods tallet er det den 14. i rækken af iPhones, der i starten blev kaldt en luksusvare uden bred appel. Berlingske giver her et overblik over, hvordan smart-telefonen med æblet blev allemandseje.

Marts 2006: De første rygter svirrer om Apples planer om at skabe en telefon, der blandt andet kan have en iPods funktioner indbygget

9. januar 2007: Steve Jobs går på scenen til MacWorld 2007-messen i San Francisco og præsenterer den originale iPhone for verden.

Steve Jobs ved præsentationen af den originale iPhone i 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN G. MABANGLO.

 

»Matthew Lynn, 2007: »iPhone er ikke mere end en luksusvare, der vil appellere til nogle enkelte gadget-freaks. Med hensyn til den indvirkning på industrien, så er iPhone mindre relevant. Den vil sandsynligvis ikke have nogen indvirkning på dette marked. Apple vil sælge et par stykker til sine fans, men den vil ikke få nogen betydning i det lange løb.««


29. juni 2007: iPhone bliver frigivet på det amerikanske marked. Der bliver solgt 200.000 iPhones den første dag.

Oktober 2007: Den Telia-ejede telefonoperatør Debitel og Telefonkæden gør det muligt for danskerne at erhverve sig en iPhone på trods af, at telefonen endnu ikke er frigivet på det europæiske marked.

11. juli 2008: iPhone 3G bliver lanceret i 70 lande, og for første gang bliver telefonen officielt tilgængelig i Danmark.

Kunder står i kø torsdag aften 30 juli 2009 hos Fona på Strøget, hvor den nye Iphone 3Gs bliver lanceret ved midnat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Teitur Jonasson.

John Strand

»John Strand, teleanalytiker, 2008: »De (Apple, red.) bliver ikke en seriøs spiller på mobilmarkedet, de forbliver niche. Det kan også være okay, men det berettiger ikke til al den virak, der har været omkring den.« «


24. juni 2010: iPhone 4 bliver lanceret på det amerikanske marked. Én måned senere er iPhone 4 klar på det danske marked.  I løbet af de første tre dage sælger Apple 1,7 millioner enheder på verdensplan.

30. juni 2010: Forbrugerne oplever store problemer iPhone 4. Det er især den nye antenne, der er indbygget i metalbåndet om telefonen, der giver udfordringer for Apple. I første omgang afviser Apple kritikken med svaret om, at forbrugerne skal holde telefonen på den rigtige måde.

14. oktober 2011: iPhone 4s bliver frigivet på det amerikanske marked. Fjorten dage senere bliver 4s tilgængelig på det danske marked. Telefonen udbedrer mange af fejlene, der var på iPhone 4, og er i dag den tredje mest solgte iPhone.

iPhone 4S (th.) blev til iPhone 5 (tv.) i september 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: GLENN CHAPMAN.

21. september 2012: ’Det største, der er sket for iPhonen siden iPhone’ lød sloganet da iPhone 5 kommer på markedet. Telefonen slår flere salgsrekorder og er den næstmest solgte iPhone.

September 2013: Produktionen af iPhone 5 ophører allerede efter et år i produktion, hvor den erstattes af iPhone 5s og iPhone 5c.

9. september 2014: Apple stopper officielt for produktionen af iPhone 4s, men produktionen fortsætter især i de asiatiske lande. Først i februar 2016 stopper Indien med at producere den populære telefon.

9. september 2014: Samme dag som produktionen af iPhone 4s ophører, præsenterer Apple iPhone 6 og 6 Plus. Ti dage senere kommer den nyeste generation af iPhones i handlen. Det er suverænt den mest solgte iPhone med mere end 100 millioner solgte enheder på verdensplan.

26. september 2014: iPhone 6 og iPhone 6 Plus bliver frigivet på det danske marked.

25. september 2015: Det nyeste skud på stammen, iPhone 6s, udkommer og 13 millioner enheder bliver solgt i den første weekend.