Apple vil fikse iMessage-bøvl

Efter flere meldinger om en fejl i beskedsystemet iMessage, som anvendes af brugere af Apple-enheder som bl.a. iPhone, har Apple meddelt, at en opdatering er på vej.

Efter bøvl med beskedsystemet iMessage til Apples mobile enheder har teknologigiganten meddelt til teknologimediet Re/code, at der for nyligt er blevet fikset en »bug«, der var serverrelateret, og at endnu en reparation er på vej sammen med en kommende softwareopdatering. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MOORE

Teknologigiganten Apples beskedsystem iMessage, der er udviklet til at udveksle beskeder mellem Apples mobile enheder som iPhone og iPad via internetforbindelse i stedet for at sende klassiske SMSer, er på det seneste blev omtalt for en teknisk fejl, som har betydet, at beskederne ikke er nået frem til modtagerne.

Det er de personer, som har valgt at skippe beskedsystemet, enten fordi de skifter til et andet smartphonemærke eller blot ikke ønsker at være bruger af det længere, som har været udsat for fejlen.

Normalt fungerer systemet sådan, at systemet automatisk skifter til at sende beskederne som almindelig SMSer og MMSer igen, når en bruger vælger at logge ud af systemet - enten ved aktivt at gøre det, eller ved ikke at have forbindelse til internettet, der hvor vedkommende befinder sig.

Systemet har dog på det seneste været udsat for en teknisk fejl, der ifølge teknologimediet Arstechnica har forårsaget, at systemet har fortsat med at forsøge at sende beskeder som iMessage-beskeder - og de dermed aldrig er nået frem til modtageren, uden at brugerne får besked om det.

Systemet, som kom i oktober 2011, anvender en særlig e-postadresse eller telefonnummer for at virke og kan sende beskeder, der er større end de 160 tegn, som en standard-SMS kan rumme. I april 2013 fortalte Apple, at der var blevet sendt 450 milliarder iMessage-beskeder indtil da.

Apple har over for teknologimediet Re/code meddelt, at selskabet for nylig har justeret systemet med henblik på at fikse en »bug«, som har skabt problemer for nogle brugere - og at endnu en opdatering er på vej.

»Vi har for nylig repareret en »bug« relateret til serversiden af iMessage, som skabte problemer for nogle brugere, og vi har yderligere en på vej i en kommende software opdatering,« siger en talsmand fra Apple til Re/code og opfordrer de brugere, som stadig oplever problemer med iMessage til at kontakte AppleCare.

Teknologimediet henviser til et problem med iMessage, som går ud over personer, som vælger at skifte fra eksempelvis iPhone til en anden smartphonemodel, men beholder sig telefonnummer, som er indbygget i iMessage-systemet som et iPhone-nummer - og beskederne dermed fortsat vil forsøge at nå frem til brugeren via iMessage i stedet for SMS eller MMS.

I USA har en tidligere bruger af en Apples iPhone anlagt sag mod Apple, efter at hun skiftede til en Android-telefon og opdagede, at alle SMS-tekstbeskeder, som vennerne med iPhone-telefoner sendte til hende, aldrig nåede frem. Sagen er anlagt ved retten i San José i Californien som et gruppesøgsmål.

Årsagen til de udeblevne beskeder var netop, at hendes telefonnummer stadig var koblet sammen med en iPhone-telefon i Apples interne systemer, og derfor blev alle beskeder sendt gennem Apples egen datakanal som iMessage-beskeder.

Apple selv har også for Re/code ikke ønsket at kommentere på søgsmålet. Selvom Apple oplyser, at en opdatering til iMessage er på vej sammen med en kommende softwareopdateringer, kommer selskabet ikke ind på yderligere detaljer om, hvornår opdateringen vil lande hos brugerne af Apples enheder.

For tiden er der mange verserende rygter og forlydender om kommende lanceringer fra Apple - heriblandt en ny udgave af mobilstyresystemet iOS.

Forventningerne om nyheder fra Apple har netop fået fornyet opmærksomhed, efter at selskabet forleden kom med et foreløbigt program til den kommende konference »Apple World Wide Developers Conference«, som begynder mandag 2. juni i San Fransisco, USA.

I appen WWDC, der er tilgængelig i Apples App Store, opfordrer Apple de personer, som ikke kan være med i San Fransisco, til at følge med på videoer fra udviklerkonferencen - og har heri udgivet et foreløbigt program.

Ifølge Apple-nyhedsmediet 9to5mac ventes det, at Apples topchef Tim Cook og senior vicedirektørerne Craig Federighi og Eddy Cue vil indtage scenen og have nogle annonceringer med, når de gør det.

De vil formentlig rumme netop en præsentation af næste version af mobilstyresystemet til Apple enheder iPhone, iPad og iPod Touch i form af iOS 8, som ventes at have fokus på applikationer, tjenester og ydeevnen, samt et nyt design af styresystemet OS X til Apples Mac-computere.