Apple-spåmand: Sådan bliver den nye iPhone

iPhone 7 bliver vandtæt, i fem farver med nyt kamera, mere processorkraft og hukommelse, hvis man skal tro Apple-spåmanden Ming-Chi Kuo.

Den 29. august sendte Apple invitationer ud til et »special event« den 7. september i San Francisco,som ventes at være lanceringen af en ny iPhone-model. I vanlig gådefuld Apple-stil er der dog ikke oplyst andet end tid og sted for arrangementet. Fold sammen
Læs mere
Foto: GABRIELLE LURIE

Den 7. september lancerer Apple sin syvende iPhone. Og som altid med nye iPhones er gættelysten stor og ventetiden lang for nogen. Apple siger selv meget lidt, men »brancheiagttagere« har haft travlt ved rygtesmedjen.

En af de mest troværdige og hidtil mest nøjagtige spåmænd om nye Apple-produkter er Ming-Chi Kuo, der arbejder for den østasiatiske analysevirksomhed KGI Securites.

Kuo har netop sendt sin seneste analyse til KGIs kunder, og med ganske kort forsinkelse er den blevet citeret i alverdens medier, fordi Kuo med sine gode forbindelser til hardware-producenterne i Asien har vist sig at have et ekstremt godt indblik i, hvilke dele der går i hvilke produkter på markedet for forbrugerelektronik.

Ifølge Kuos nye rapport bliver den nye iPhone 7 solgt i fem forskellige farver, heraf to sorte. Den »mørkesorte« bliver en af standardfarverne og afløser de hidtidige mørkegrå. En særlig »flygelsort« farve bliver forbeholdt en dyrere og mere eksklusiv model - de øvrige features i denne flygel-phone kendes endnu ikke, og den vil muligvis  komme på markedet senere i begrænset antal.

Der vil som med iPhone 6 være to skærmstørrelser at vælge imellem: 5,5 tommer som iPhone 6 Plus, og 4,7-tommer som iPhone 6.

iPhone 7 vil formentlig blive solgt med mere RAM end sine forgængere, 3 GB i Plus-modellen og 2 GB i standardmodellen. Den får mere processorkraft i form af den nye A10-chip, som vil køre i enten 2.4 or 2.45GHz hastighed. Det er dog ikke altid, at flere muskler giver oplevelsen af en hurtigere mobil for brugeren, og vi mangler endnu at se anmeldelser med test af, hvad de nye teknologier »koster« i hastighed.

Lagerpladsen øges til 32 GB i den laveste ende, 256 i den højeste.

Den måske største her-og-nu mærkbare forandring for brugeren af i hvert fald den største udgave af iPhone 7 er en kraftig opgradering af kameraet, som under navnet »iPhone Pro« bl.a. skulle få optisk zoom og en dobbeltlinse-teknologi med både et vidvinkel- og et telefotokamera, som hver har 12 megapixel. Blitzen bliver med fire lamper: To kolde og to varme.

Det er tidligere kommet frem, at Apple vil fjerne jack-stikket på iPhone 7 - det cirkelrunde lydstik, som er standard i hele verden. I stedet vil pladsen ifølge forlydender blive brugt til en forbedret version af »Force Touch«, som er Apples trykfølsomheds-teknologi.

Igen er det kun en rapport om, hvilken hardware der sættes i telefonen. Der er stadig ingen egentlig afprøvninger af, hvordan forbrugeren vil mærke det i produktet.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Ifølge Kuo vil iPhone 7  blive solgt med et sæt høretelefoner med Lightning-stik, der er Apples egen port-teknologi og ikke med de trådløse »AirPod«-høretelefoner, som andre rygter har villet vide.

Siden iPhone 5 bruger Apples mobil-apparater det otte-polede Lightning-stik til opladning og andre forbindelser, hvor næsten alle andre bruger USB. Der kommer formentlig til at medfølge et jackstik-til-Lightning-adapter, så man stadig kan koble sine nuværende dyrt indkøbte høretelefoner med jackstik til sin telefon.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

iPhone 7 vil formentlig blive solgt som vandtæt på samme niveau som Apple Watch, dvs. at den teoretisk kan holde til at ligge i en meter dybt vand i en halv time. Vandtætheden hjælpes på vej af, at startknappen ikke længere bliver en bevægelig knap, og afskaffelsen af jack-stikket skulle også være begrundet i ønsket om en mere vandtæt telefon.

Priser og tilgængelighed i Danmark kender vi intet til endnu - officielt kender vi jo ikke engang noget til selve telefonen. Der har været vedholdende rygter om problemer med levering af dele, så udrulningen globalt kunne blive forsinket. Det er dog gætværk, ligesom prisoverslag på det danske marked.

Samtidig med lanceringen af den nye iPhone bliver iPhone 4 i øvrigt officielt erklæret død i Apples øjne. Det betyder selvfølgelig ikke, at telefonen holder op med at virke (mere end den allerede ikke virker i dag), men at der ikke længere udvikles til den eller løses problemer med den.