Apple: Slut med knuste iPhone-skærme

Ny iPhone 6, som ventes præsenteret om få uger, får skærm af safirglas. Apple har bestilt 70-80 millioner telefoner fra fabrikkerne.

Rigtigt mange danskere går rundt med iPhone-telefoner fra Apple med knust glas, og der er butikker, som lever af at reparere de knuste skærme. Den kommende iPhone 6 - den store model - vil få safirglas, som gør den meget mere modstandsdygtig. Arkivfoto: Toru Hanai, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Toru Hanai

Skræmmende lange spor af skærme med knust glas får nu den amerikanske elektronikgigant Apple til at sætte safirglas på den største af de to nye iPhone-telefoner, som ventes præsenteret i september.

Apple har indgået en aftale til 578 millioner dollars med den amerikanske producent af safirglas, GT Advanced Technologies i Arizona, hvor masseproduktionen af den nye ridsesikre skærm nu skal være startet, skriver britiske og amerikanske medier.

Safirglas bruges nu til både Hjem-knappen og kameralinsen på de nyeste iPhone-telefoner, men der er brug for meget større mængder for at kunne dække hele skærmen på de to nye iPhone 6-modeller på 4,7 og 5,5 tommer, som Apple ventes at præsentere 9. september.

Netop knust glas er noget, som utallige iPhone-ejere døjer med, og fordi det er så dyrt at skifte ud, og fordi selve telefonen er så dyr at købe, affinder mange sig med det og forsøger alligevel at manøvrere rundt trods frygten for at få splinter i fingeren.

Flere virksomheder lever direkte af at reparere knuste iPhone-skærme.

Det tynde safirlag, som også ventes brugt på Apples - måske - kommende smarte ur, kan ifølge GT modstå ridser fra beton. Der er tale om syntetisk safir, som fremstilles af aluminiumoid og blandet i selve glasmassen.

Ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal har Apple bestilt mellem 70 og 80 millioner telefoner fra fabrikkerne. De skal alle nå at være klar til den vigtige julehandel, hvor teknologiproducenter traditionelt henter op mod 30 procent af hele årets omsætning.

Da Apple i 2013 lancerede sine to iPhone 5-modeller, blev der solgt 50-60 millioner telefoner i den første tid, men siden har Apple fået en aftale i stand med Kinas - og verdens - største mobilselskab, China Mobile, og håber derigennem at kunne øge sit salg.

GT har måttet udbygge fabrikkerne i Arizona for at kunne håndtere den nye skærmproduktion.