Apple sælger to milliarder apps på en måned

2012 har været et rekordår for salget af apps. I december har Apple solgt to milliarder apps, og over hele året har Apple solgt næsten ligeså mange apps som alle tidligere år til sammen.

Det vrimler med nye apps i Apples App Store. Flere af dem har haft stor succes i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ét klik på App Store og så åbner dørene til flere hundrede tusinde apps.

Det er der rekordmange, de har benyttet sig af i 2012. Over en halv milliard brugere fra hele verden har downloadet næsten 20 milliarder apps til deres iPhones, iPads og Mac-computere. Det er næsten ligeså mange, som alle tidligere år til sammen, og det samlede salg af apps har nu passeret 40 milliarder apps.

Ikke mindst december har imponeret Apples folk i Californien. App store har i denne måned slået ny rekord og for første gang solgt mere end to milliarder apps.

Hos den danske app-udvikler Novasa kan man godt genkende billedet.

- 2012 har været et rigtig godt år, siger Anders Hedegren, direktør i Novasa.

En ny type apps
Firmaet har blandt andet lavet apps til TV2, Lego, Københavns Lufthavn. De er i 2012 gået fra fem til syv medarbejdere og oplever stor efterspørgsel på nye apps.

Ikke mindst interne forretnings-apps er et voksende marked ifølge Anders Hedegren. Det kan eksempelvis være til sælgere, der med iPad i hånden kan vise produkter frem i stedet for at medbringe en mappe.

Den type apps minder i virkeligehden meget om hinanden fra bruger til bruger, og Novasa tilbyder derfor en samlet pakke, hvor virksomheder kan leje sig ind på forhåndsprogrammerede apps, der så relativt let kan skræddersyes deres produkter.

- Udbredelsen af den slags løsninger kommer til at eksplodere, spår Anders hedegren.