Apple hyrer kort-folk fra Google

Efter miseren om de fejlbehæftede Apple-kort, er Apple nu gået i gang med at hyre folk fra Googles Maps-afdeling.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Apple i sidste uge søsatte selskabets nye iPhone-system, iOS 6, ramte selskabet helt bogstaveligt utallige kilometer forbi skiven med de nye Apple-maps, der var en af de systemets største nyheder.

Apples nye kort skulle ellers erstatte de hidtidige Google Maps i iPhonen, men Apple Maps fik den værst tænkelige debut, da det viste sig, at de struttede af fejl og langt fra virkede efter hensigten.

Der gik med det samme sport i at finde Apples skæverter, og også Apples kort over Danmark viste sig at have høj underholdningsværdi. Blandt andet havde Apple flyttet Christiania ud på Ærø - og det var blot en ting på en meget lang liste af fejl i de nye Apple-kort.

Strandhugst

Hele balladen har nu fået Apple til at gå på strandhugst efter kort-specialister hos konkurrenten Google, der står bag den kort-app, som Apples Maps erstattede. Google Maps på iPhone har ellers hidtil været en meget skrabet affære, der langt fra var tidssvarende - men på Googles egen Android-platform, er appen væsentligt mere avanceret.

Allerede i sidste uge kom det frem, at Apple havde slået en bunke jobs op i de afdelinger, der udvikler Apple Maps. I dag viser det sig så, at Apple også har sat rekrutteringsfirmaer til at hyre folk, der tidligere har udviklet Googles Maps.

Det er GPS-specialisten TomTom, der har leveret kortene til Apple, men de mange bommerter ligger ikke hos TomTom, men hos Apple, der tilsyneladende har haft lidt for travlt med at få smidt Googles produkter ud af iPhone-softwaren.

Bunke kritik

Balladen om de upræcise og fejlbehæftede Apple-kort har over weekenden udløst en bunke af kritiske nyhedsartikler, hvor det gennemgående tema er, om Apple har tabt den fokus på detaljen, som selskabet havde under den afdøde stifter, Steve Jobs.

Det er dog ikke første gang at en ny iPhone-lancering ender i kritik. Da iPhone 4 blev sendt på markedet, var der knas med antennen, og da iPhone 3 kom ud, var der knas med den plasticlegering, bagsiden var lavet af, og som flækkede alt for nemt.

Den nuværende iPhone 5 har allerede fået klø fordi lakken ryger alt for nemt af, så metallet på rammen og bagsiden kan ses gennem malingen.