Apple-boss frier til hiphopmilliardær

Apple-chefen har personligt holdt møder med Dr. Dre, der står bag Beats Audio. Emnet var et partnerskab om musikstreaming. Flere hovedrige personer spytter penge i kassen.

Apple driver nettets største musikbutik, men er nu også interesseret i Dr. Dre og Beat Audios kommende streamingtjeneste Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er smæk på bassen - og nu måske også i pengekassen. Sådan er situationen hos Beats Audio, der er skabt af hiphopproduceren Dr. Dre og som har Taiwan-mobilproducenten HTC i ejerkredsen. Selveste Apple-chefen Tim Cook har nemlig i hemmelighed mødtes med Beats Audios folk - og emnet var den kommende musikstreamingtjeneste fra Beats.

Beats Audio er foreløbig mest kendt for hovedtelefoner og for at levere en særlig lydteknologi til forskellig hardware, blandt andet HTCs smartphones - men i januar annoncerede Beats Electronics - som selskabet retteligt hedder - at det også er på vej med en streamingtjeneste, der har kodenavnet Daisy. Nyheden vakte en del opsigt i USA, hvor Beats og Dr. Dre har stærke brands, men det var på daværende tidspunkt meget usikkert, hvad de præcise planer omkring Daisy-tjenesten i det hele taget var.

Ikke desto mindre har Daisy-tjenesten tiltrukket sig yderst markant interesse fra flere kanter. Dels rapporterer Reuters i dag, at Apple-chefen Tim Cook - i egen høje person - har holdt møder med Daisys folk om et eventuelt partnerskab mellem de to selskaber. Detaljerne om hvad der blev diskuteret til mødet er ikke sluppet ud, men det har tidligere været fremme, at Apple barsler med en streamingtjeneste, der nok kommer til at være mere internetradio end Spotify-konkurrent, i hvert fald i følge de vedholdende rygter.

Daisy-projektet har hentet omkring 60 mio. dollars i støtte til lanceringen - blandt andet fra ejeren af Warner Music, Leo Blavatnik. Flere andre rigmænd rapporteres også med på vognen, blandt andet Texas-milliardæren Lee Bass.

Også Google barsler med en udvidelse af de eksisterende musiktilbud - denne gang dog via YouTube, der i forvejen er et ekstremt stærkt medie hvad musik angår, især i USA. Google har selv bekræftet, at selskabet kigger nærmere på at bygge en betalt streamingtjeneste ovenpå YouTube, men ifølge CNN er planerne reelt meget længere end hvad Google selv vil bekræfte.

Mens vi i Danmark fortsat fortrinsvis nyder godt af Spotify, Wimp og TDCs gratistjeneste Play, er der i USA et utal af streamingtjenester, blandt andre Rdio, der er skabt af Skype-stifterne Janus Friis og Niklas Zennström. Rdio har også været tilgængelig i Danmark siden maj, sidste år.

Der findes dog massevis af andre tjenester og digitale musikbutikker - blandt andet en fra Samsung, en fra Sony og en fra Nokia, bare for at nævne nogle få.

Daisy skal efter planen gå i luften senere på året.