Apple arbejder på at løse sikkerhedshuller

Ikke mindre end to sikkerhedshuller er fundet i Apples nye styresystem iOS7. Se her, hvordan du sikrer dine enheder.

Også Apples nye iPhone-modeller, iPhone 5C og 5S lider under de nye sikkerhedshuller. Apple arbejder på en løsning. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kom en, der kom to. Apple har just lanceret den nyeste version af deres mobile styresystem, iOS 7. Og sammen med det kom også to særskilte sikkerhedsfejl, som lader langfingrede typer tilgå dine data, selvom din telefon er beskyttet med kode.

I det første sikkerhedsbrist er det, via en speciel knappekombination, muligt at omgå låseskærmen på iPhone og iPad og få adgang til brugerens billeder og desuden distribuere disse på brugerens sociale medier.

Proceduren er ikke videre avanceret, og med få klik er der adgang til dine billeder. Du kan se en demonstration af sikkerhedshullet her. Det kræver dog lidt timing at ramme tasterne på det rigtige tidspunkt.

Det er heldigvis ikke specielt svært at gardere sig mod sikkerhedshullet i iOS7. Vil du ikke have, at andre har adgang til at snage i dine billeder, så skal du slå det nye kontrolcenter fra på låseskærmen.

Det gør du under »indstillinger«, vælger »kontrolcenter« og ændrer indstillingen under »adgang fra låst skærm«. Det skulle effektivt afholde uvedkommende fra at få adgang til dine billeder.

Kan ringe til alle

Det andet sikkerhedshul i Apples nye software gør, at der kan ringes fra din iPhone, selvom den er forsvarligt låst med kodeord eller pinkode.

En fejl i softwaren gør det muligt at ringe til almindelige telefonnumre under funktionen »nødopkald«. En bruger på YouTube opdagede fejlen og siden har flere brugere rapporteret, at de også oplevede fejlen.

Apple har siden reageret på fejlene i det nye styresystem og lovet, at de i en softwareopdatering vil rette fejlene.

»Apple tager brugernes sikkerhed meget alvorligt. Vi er bekendt med problemerne og vil rette det i en kommende softwareopdatering,« sagde Apple i en udtalelse til Guardian.

Langsomme telefoner

Sikkerhedshullerne er ikke de eneste kontroverser, det nye iOS7 har affødt. Nogle brugere, der har opdateret deres iPhones og iPads, beretter om, at softwaren er enormt langsom, og at tastaturet nærmest ikke vil reagere, ved eksempelvis mails og SMSer.

Oplever du også, at din iPhone er blevet overordentlig sløv med den nye opdatering, så er heldigvis ikke svært at komme til livs.

Under »indstillinger« vælger du »generelt«, scroller helt ned i bunden og vælger »nulstil«. Herfra vælger du »nulstil alle indstillinger«. Inden da er det en god ide at tage backup af din iPhone.

Derefter kører din iPhone igen normalt.