Appen Jørgen Clevin ville have elsket

PaperPort Notes kan bruges til både arbejde og klippe-klistre-leg som i de gode gamle analoge dage med saks og papir.

Hvem siger det skal være kedeligt at tage referat af et møde? Med PaperPort Notes (tidligere Noterize) kan du hurtigt “spice” et ellers trøsetesløst referat op med billeder af alle de deltagende (såfremt altså du bruger en iDims med kamera). Billederne hentes fra kamera-rullen og kan skaleres, roteres og placeres hvor man ønsker. Du kan også tilføje stickies så du fx husker mødeindkaldelsen til næste møde og bruge en overstregnings-pen til at fremhæve særligt vigtige dele. Har du ligesom mig svært ved både, at lytte, talle og skrive samtidigt, så optag mødet og gem det sammen med noterne.

Her stopper festen dog ikke. For mig er den bedste feature ved PaperPort Notes, at man kan importere “Web Snapshots”. En feature der giver dig mulighed for at kopiere en hel eller bare en lille del af en hjemmeside og sætte det ind i dine noter. Det giver et helt internet af muligheder, så det er stort set kun kreativiteten (og ophavsrettigheder) der sætter grænserne. Hvis du har en pænere håndskrift end undertegnede vil du nok også sætte pris på muligheden for at kunne tegne oven på tekst, billeder og stickies. Selv et par velanbragte pile og smileys siger jo ofte mere end nok så mange noter.

Når du er færdig, så skal man selvfølgelig dele sine genialiteter med omverden (om de så vil have dem eller ej). Mulighederne er mange. Du kan “udgive” dine noter via email, google docs, facebook, twitter, box.net, dropbox, åbne det i en anden app der understøtter pdf eller bare printe det hele.

Okay træerne vokser ikke ind i clouden. Mulighederne for at organisere sine noter er begrænsede og man kan ikke gemme i andet end pdf, hvilket ikke ligefrem giver de helt store muligheder for at arbejde videre med resultatet i en anden app eller software. Er den slags et must, så skal man hellere overveje fx Evernote. Redigeringen af tekst er heller ikke det der tæller på plus-siden - men selv om det ikke er den perfekte app, så anbefales den varmt pga sin alsidighed og lave pris. Skynd dig at hente app’en mens den er gratis!

Hent PaperPort Notes i App Store