Amerikanske udbydere klar med nye tiltag mod fildeling

Fem af de største internetudbydere i USA går sammen i kampen mod piratkopiering. Kunder, der bryder med ophavsrettigheder, kan blandt andet se frem til en langsommere forbindelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden længe vil en række amerikanske internetudbydere iværksætte et tiltag mod sine kunders piratkopiering. Tiltaget består af op til seks trin, der efter en række advarsler ender med, at de vil begrænse internetadgangen for brugere, der fortsætter med at krænke ophavsrettigheder.

Læs også: Musikere strømmer til The Pirate Bay

Initiativet kom i stand tidligere i år, da brancheorganisationerne MPAA og RIAA slog sig sammen med fem af USAs største internetudbydere – AT&T, Cablevision, Comcast, Time Warner Cable og Verizon – og dannede Center for Copyright Information (CCI).

Nu er det blevet kendt, hvilke konkrete tiltag et par af leverandørerne har planer om at gennemføre.

Langsommere forbindelse

Det er Verizon og Time Warner Cable, der ved en paneldiskussion i New York løftede sløret for deres planer. Verizon vil først sende et par e-mails, der gør kunden opmærksom på, at der foregår rettighedskrænkende aktiviteter på internetforbindelsen.

Læs også: Pirater er pladeselskabernes største indtægtskilde

Hvis piratkopieringen fortsætter vil tredje og fjerde advarsel bestå af et pop op-vindue, hvor brugeren skal læse og bekræfte, at der finder uautoriseret fildeling sted. Hvis aktiviteten fortsætter, vil femte og sjette advarsel medføre en langsommere internethastighed.

Den nedsatte hastighed er midlertidig og bliver sat op igen efter to-tre dage.

Bliver omdirigeret

Time Warner Cables planer er ikke helt identiske. Meddelelses- og bekræftelsesfaserne vil følge nogenlunde samme mønster, men i stedet for at sænke hastigheden vil brugerne blive omdirigeret til en bestemt hjemmeside, når de forsøger at surfe på nettet.

Det vides ikke, hvor længe denne fase vil vare eller om brugerne vil få adgang til andre hjemmesider, mens den står på.

Rettet mod den brede befolkning

Administrerende direktør i CCI, Jill Lesser, er fuldstændig klar over, at de mest hårdnakkede pirater let kan omgå disse tiltag ved hjælp af VPN-teknologi eller andre fildelingsmetoder, som ikke kan opsnappes af leverandørerne.

Tiltaget er ikke rettet mod disse fildelere men mod den brede befolkning. Hensigten er nemlig at gøre folk bevidste om den ulovlige aktivitet, de foretager, og øge kendskabet til lov og etik i forbindelse med sagen.

Læs også: Pirate Bay gemmer sig i skyen

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.