Amerikanske læseheste hopper på e-bogen

Flere amerikanere end nogensinde før læser bøger på digital form, også kaldet e-bøger, viser ny undersøgelse.

Antallet af folk der læser e-bøger når nye højder i USA. Det viser en ny undersøgelse.  Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanerne læser flere e-bøger end nogensinde før, og de digitale læseheste er også de mest ivrige læsere. Til gengæld når antallet af amerikanere der slet ikke læser bøger nye højder.

21 procent af voksne amerikanere havde i februar 2012 læst en e-bog, og indenfor de sidste 12 måneder har de læst 24 bøger i gennemsnit. Til sammenligning har folk der ikke ejer en e-reader i gennemsnit læst 15 'gammeldags' bøger. Opsigtsvækkende er det dog, at 19 procent af respondenterne, der er 16 år og derover, ikke har læst en bog på nogen platform de seneste 12 måneder. Det er det højeste tal der er målt siden man begyndte at lave statistik over amerikanernes læsevaner i 1978. Hvis tallet er korrekt, så læser mere end 50 millioner amerikanere overhovedet ikke bøger.

Undersøgelsen er lavet af Pew Research Center og baserer sig på 2986 telefoninterviews, der er ringet hjem i 2011 og i begyndelsen af 2012. ”Bill & Melinda Gates Foundation” har finansieret undersøgelsen.

 Flere digitale læseheste 

Undersøgelsens resultater peger i retning af, at flere og flere amerikanere begynder at læse e-bøger i takt med at antallet af e-bogslæsere stiger. Efter december 2011 lå der nemlig mange e-bogslæsere – såsom Kindle og Nook – under juletræet i de amerikanske familier, og det har på kort tid haft effekt på antallet af læste e-bøger. I midten af december 2011 havde 17 procent af de voksne amerikanere læst i e-bog i det forgangne år. I februar 2012 var dette tal steget til 21 procent.