Amerikansk bar forbyder Google Glass

Googles teknologibrille, der først lanceres sidst på året, er allerede blevet bandlyst i en bar i Seattle, da indehaveren - delvist - ønsker at beskytter sine kunders privatliv.

Seattle-baren 5 Point er nu officielt en »No Google Glass zone«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Databrillen Google Glass er ikke engang blevet lanceret endnu, inden de første problemer er dukket op. Med de højteknologiske briller kan brugeren gå rundt og modtage information hen over det ene øje om for eksempel bygninger, vejret i det lokale område samt meget mere.

Læs også: Googles fremtidsvision: Computeren bliver noget, du tager på

Herudover kan brugeren også optage både lyd og billede, og det er dette, der har fået nogle til at forholde sig kritisk til produktet i forhold til privatlivets fred. Glass er nemlig tilsluttet internettet, og man kan nemt og hurtigt optage en film og uploade den til offentlige skue på nettet.

Forbyder brillerne

Hjemmesiden MyNorthwest.com skriver, at amerikanske 5 Point Cafe i Seattle vil forbyde kunderne at bære Google Glass.

I en meddelelse på Facebook skriver bar-caféen at »5 Point bliver den første virksomhed i Seattle, der bandlyser Google Glass på forhånd.« Hovedårsagen er, at de ønsker at beskytte kundernes privatliv, så de for eksempel ikke bliver filmet i smug.

5 Point-indehaver Dave Meinert siger til MyNorthwest.com, at bandlysningen delvis er for sjov - for at fremkalde en reaktion - og delvis seriøst ment. Som bar- og caféejer er det vigtigt for ham, at gæsterne har det godt, men han anerkender samtidig, at der også er tale om et lille markedsføringsstunt.

Ønsker ikke at blive genkendt

Meinert er nemlig klar over, at Seattle ikke er noget anakronistisk sted, når det kommer til ny teknologi, og at Googles briller vil finde vej til byen før eller siden.

»5 Point appellerer til mange forskellige typer mennesker. Teknologinørder kommer her, da vi er tæt på Amazon. Det er fint, hvis du vil benytte brillerne, men jeg vil bare ikke have, at de bliver båret indenfor,« siger Meinert og henviser til barens »lurvede og måske endda berygtede« kultur, der ofte tiltrækker folk, som ikke ønsker at blive genkendt.

Google Glass kommer i salg i slutningen af 2013 til en pris på omkring 8-9.000 kroner.

I videoen nedenunder kan du se nogle af de ting, der er mulige med Google Glass:

Læs også: Forstyrrende Google-briller har potentiale

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.