Amazon pønser på Spotify-konkurrent

Noget tyder på, at verdens største musikforhandler nu også vil lave en musikstreamingtjeneste. Det samme vil i øvrigt Google og Apple, og det kan føre til et regulært »våbenkapløb«.

Kilder afslører, at Amazon vil med på musikstreamingvognen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ved at være en del år siden, at Amazon tog kampen op mod iTunes og lancerede musikbutikken Amazon MP3. Siden da har fænomener som sky- og streamingtjenester gjort sit indtog - og den største forhandler på nettet kan derfor ikke bare blive ved med at se på fra sidelinjen.

Ifølge kilder, som hjemmesiden The Verge har snakket med, er Amazon i mere eller mindre uformelle samtaler med pladeselskaber om at starte sin egen abonnementbaserede musiktjeneste a la Spotify, Rdio og WiMP.

Mastodonter vil også med på vognen

Der er foreløbig ikke mange detaljer, The Verge kan afsløre, men Amazon skulle efter sigende være ret så interesserede i denne form for tjeneste.

Svenske Spotify er en af de førende på markedet, og de kunne for nylig offentliggøre, at de har over seks millioner betalende brugere - en stigning på en million i forhold til december 2011. Spotify har også en gratis, reklamebaseret tjeneste, og med den har selskabet i alt 24 millioner brugere på verdensplan.

Det bliver altså ikke nemt for Amazon - specielt ikke med tanke på, at Google og Apple også har planer om lignende tjenester. Google vil tilsyneladende forsøge sig med hele to musiktjenester, mens Apple ser ud til at have planer om en netradiotjeneste a la Pandora, der ikke er tilgængelig herhjemme.

Læs også: Apple-boss frier til hiphopmilliardær

Har infrastrukturen på plads

The Verge påpeger, at tendensen med, at de store og etablerede aktører nu ser ud til at invadere musikstreamingmarkedet, kan føre til noget, der minder om et »våbenkapløb«.

Amazon har ikke udtalt sig officielt om sagen, men det bliver altså ikke let at skubbe de allerede etablerede og dominerende udbydere af tronen. Der skal i så fald et rigtig godt tilbud til, og her kan Amazon have et es i ærmet.

Det amerikanske selskab har nemlig allerede store dele af infrastrukturen, der er nødvendig, på plads. De har lagring i skyen og Cloud Player-funktion, der gør det muligt for kunder at afspille musik fra Amazons servere.

Læs også: Amazon udløser tysk daglejerstrid

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.