Amazon-nedbrud ramte populære fotoapps

Et nedbrud hos internetgiganten Amazon resulterede søndag i, at amerikanske brugere af populære nettjenester som Instagram og Vine måtte tage en pause fra at dele billeder og videoer med resten af verdens brugere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For onlinefolk, der konstant tjekker op på, om der er blevet delt nyt indhold på nettet i billeder, video og andre underholdende former, måtte finde sig i at tage en pause herfra hen over søndag aften. I hvert fald hvis de er interesserede i at blive opdateret på indhold fra amerikanere i deres netværk.

Søndag eftermiddag amerikansk tid blev det amerikanske selskab Amazon udsat for et nedbrud, der ifølge BBC News varede flere timer.

Selskabet, der er kendt som blandt andet nethandelsgigant, er også en af verdens største leverandører at såkaldt »cloud computing«, hvor programmer tilgås via internettet.

Og en række af de mere populære sociale tjenester anvender netop Amazons platform og blev derfor ramt af nedbruddet.

Vine og Instagram ramt

Den populære billede- og videodelingstjeneste Instagram, der er ejet af det sociale netværk Facebook, var blandt de første til at rapportere om problemet via Twitter.

Her fulgte konkurrenten Vine, der er ejet netop af mikroblogtjenesten Twitter hurtig efter og meddelte, at der var problemer med at , ligesom konkurrenten Vine ejet af Twitter hurtigt fulgte trop.

Efterfølgende har en række af populære tjenester ligeledes været ude og meddele om, at de var berørt af Amazons problemer, skriver Techcrunch. Herunder film- og tv-streamingstjenesten Netflix, Airbnb, der tilbyder folk at leje deres boliger ud, samt cloud- og webtjenester som Heroku og IFTTT.

Problemerne hos Amazon var ifølge BBC News knyttet til selskabets datacenter i Virginia, og ifølge Amazon skyldes problemerne et delvist svigt i en netværksenhed.

Nedbrud kommer oveni nedbrud

Gårsdagens Amazon-nedbrud kom få dage efter et andet nedbrud, der tirsdag resulterede i, at Amazon.com var utilgængelig for amerikanere i 40 minutter, mens også den canadiske version viste fejl. Det nedbrud kan ifølge Venture Beat have kostet Amazon op mod 4,7 millioner dollar baseret på gennemsnitssalg på 117.000 dollars i minuttet.

Den seneste tid har flere internetselskaber været berørt at nedbrud. Mest omtalt var søgegiganten Googles, der med et kort udfald af søgetjenesten og selskabets mailservice Gmail ifølge analysefirmaet GoSquared mistede 40 procent af sin trafik.