Alt blir godt igen

En fantastisk fortælling til de mindste

Alt blir godt igen er en herlig fortælling til de mindste udviklet af danske Perpleks Publishing. Pigen Karnu er ude og lege med sin bamse Tytten.

Desværre glemmer hun at tage Tytten med ind igen. Så bamsen sidder helt alene tilbage og venter, men Karnu kommer ikke. Det regner, Tytten bliver våd, og det er helt mørkt. Det er faktisk rigtig trist.

Men når alt ser allermest sort ud, bliver det heldigvis godt igen. Tytten bliver reddet, og det er dig og dit barn der skal hjælpe ved selv at vælge slutningen. Det er altså op til barnet at vælge om det er musen, ræven eller en lille fe der skal hjælpe bamsen hjem. En super måde at inddrage barnet i historien på, hvor der samtidig tages hensyn til både piger og drenge. Sara Lucia valgte selvfølgelig feen :-). En god detalje er, at når historien slutter kan man hoppe direkte til de andre slutninger også. Det er helt rigtigt set. Det nysgerrige barn vil selvfølgelig vide, hvordan vil det gå Tytten med en anden slutning - uden at man behøver at høre historien igen. Det er den første bog, vi har læst, som inddrager barnet aktivt i handlingen - og så på dansk!

Appen er let at finde rundt i - selv for små pølsefingre. Ved opstart har du tre valgmuligheder, startknappen sidder godt placeret i midten, og mine piger kan let starte appen selv. Derudover er der et link til udviklerens hjemmeside samt informationer om folkene bag appen.

Ved et tryk på billedet når fortællingen er i gang, er der flere valgmuligheder, her kan du hoppe rundt i afsnittene og vælge om historien skal læses højt. Det sidste valg giver umiddelbart ikke rigtig mening for mig, da der ingen tekst er. Så slår man oplæsningen fra, ser man kun tegningerne. Jeg savner faktisk muligheden for selv at kunne læse op. Det er skønt at lade sig rive med af fortællingen, men historien er så god at jeg også gerne selv ville kunne læse den højt for pigerne.

På samme måde som i Tre små trolde af samme udvikler. Prisen er i den høje ende, men her køber du en anderledes bog, som du kan opleve igen og igen samme med dit barn. Så 36 kr. for en god bog som IKKE får fedtede sider og elefantører er da billigt :-).

Et helt særligt element ved “Alt blir godt igen” er lydsiden. Den er fantastisk og er på bedste vis med til at understøtte handlingen som fortælles af en rolig og behagelig stemme. Sammen med nogle virkelig flotte tegninger er det med til at gøre “læsningen” af bogen til en dejlig afslappende oplevelse, som selv jeg bliver fuldstændig opslugt af. Her er en anderledes og rigtig spændende måde at bruge litteraturen på sammen med børnene. Her opleves fortællingen i lyd og billede. Her adskiller “Alt blir godt igen” sig fra en helt almindelig bog. Så smid jer på sofaen og nyd historien sammen - det gør vi :-)

Kan hentes i App Store for 36 kr.