Allergiforbund: Drop kage- og melblandinger

Flere er blevet syge efter at have spist de populære melblandinger til tærter, kager og boller. Astma-Allergi Danmark anbefaler, at man holder sig fra blandingerne.

Fødevarestyrelsen er nu ved at forsøge at identificere det allergifremkaldende stof i fedtpulveret, der findes i flere mel- og kageblandinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Find forklædet frem og bag dine boller fra bunden.

Sådan lyder opfordringen fra Astma-Allergi Danmark, efter at flere personer er blevet syge efter at have spist de populære melblandinger til tærter, kager, boller og andet bagværk, skriver dr.dk.

Det er stoffet Vana Grasa 80 W, et fedtpulver, som er under mistanke for at give vejrtrækningsproblemer, nældefeber og tab af bevidsthed - og myndighederne ved ikke, hvor mange produkter, der indeholder stoffet.

- Det her Vana Grasa er ikke deklareret på produkterne som "Vana Grasa". Som forbrugere kan vi ikke gøre noget, netop fordi der ikke står Vana Grasa på produkterne, men noget andet, siger Bettina Hjort, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark, til DR Nyheder.

Fødevarestyrelsen på sagen

- Og det er jo ikke til for os at vide, hvad vi skal kigge efter. Så vi er nødt til at få en bedre mærkning, før vi kan se på varerne, hvad det er, vi skal være opmærksomme på.

Fødevarestyrelsen er nu ved at identificere det allergifremkaldende stof i fedtpulveret, og virksomheden Amo har trukket mange af sine produkter tilbage efter det har vist sig, at fem personer har fået alvorlige allergiske reaktioner efter at have spist Amoprodukter, skriver dr.dk.

Kilde: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/09/17/072621.htm