Alineas børnesange

Tre dejlige børnesange med flotte animationer.

Så er forlaget Alinea ude med deres første app. Alineas børnesange indeholder de tre kendte børnesange Tornerose, I en skov en hytte lå og Se min kjole. Tornerose følger med gratis indtil 31. oktober, de andre to sange kan købes for 18 kr. stykket direkte fra appen.

Appen indeholder flere muligheder. Du kan lytte til sangen, du kan læse billedbogen med interaktive muligheder, eller du kan afspille billedbogen og lytte til sangen samtidig. Derudover kan man lave puslespil og farvelægge tegninger. Alineas børnesange er rigtig flotte. Der er nogle super dejlige animationer, og både Sara og Naja synes godt om den. Man får virkelig meget for ingen penge.

Selve ideen med appen er super god. At kombinere en billedbog med en kendt børnesang og så krydre den med de interaktive muligheder som en app kan give, kan kun vække glæde hos de små app-elskende børn (og deres forældre). Men desværre er brugervenligheden ikke helt i top. Ikonerne i appen er svære at tyde. Jeg havde svært ved at se, at det er pile, der er i hjørnerne. Hvert opslag i bogen er lavet med et hotspot, et element i billedet, der er markeret med blinkende gult. Dette skal man røre for at komme videre. Det er ikke særlig gennemtænkt efter min mening. Elementet blinker kun få gange, og derefter kan man ikke se det igen, altså kan man ikke komme videre i bogen. Det tog os lang tid at finde ud af, og flere gange så vi ikke, hvad der var hotspot. Så jeg måtte lige et smut tilbage til App Store for at læse beskrivelsen igen. Da vi først havde spottet detaljen, var pigerne dog selvkørende.

Her er Sara Lucias anmeldelse af appen: I Tornerosespillet kan man også lave puslespil og man kan tegne. Tornerose bor på et flot slot, man kan gå ind på slottet. Men man skal vente til det lyser, det skal man faktisk ellers kan man slet ikke komme videre. Det er helt vildt nemt, men det vidste jeg bare ikke i starten. Der var det svært, jeg vidste jo ikke at man skulle trykke på det gule. Tornerose kan synge, og man kan høre hele sangen, den er god. De kan også bevæge sig, altså hvis man trykker på dem. Tornerose kan gå væk når den onde fe kommer, det kan jeg godt forstå. Se min kjole er ret sjov, kjolerne kan danse inde i skabet. Man kan faktisk trykke på mange ting i den sang. Det er sjovt. Jeg kan godt lide at synge med på sangene sammen med Naja. Jeg er bedre til at synge dem end Naja.

Selvom vi havde lidt vanskeligheder med at komme i gang med Alineas børnesange, vil vi alligevel anbefale appen. Pigerne nyder at kigge i billedbogen og synge med. Der er til mange timers underholdning, og det er underholdning på en god måde.

Alineas Børnesange kan hentes gratis i App Store indtil 31. oktober.