Advarsel! Undgå at dø

USAs værste produktadvarsler er kåret.

Undgå at dø ved ikke at gøre dette ... Fold sammen
Læs mere

Et skilt med teksten "Danger: Avoid Death" vandt årets konkurrence om Amerikas skøreste produktadvarsel.

Skiltet sidder på en minigravko, og teksten uddybes med et billede og et par sætninger, der forklarer at man kan komme af dage, hvis man placerer sig imellem gravkoen og dens grab.

Det er så grænseoverskridende selvindlysende en oplysning, at skiltet vinder prisen på 500 dollar i den semi-alvorlige konkurrence om at finde årets bedste "Wacky Warning Label".

Årets næst-skøreste produktadvarsel blev kåret til at være teksten : "Do not iron while wearing shirt," (Bør ikke stryges, mens man har trøjen på) på et overførselsbillede til påstrygning på T-shirts.

Tredjepladsen gik til en indkøbsvogn med en lille lomme, der er påtrykt teksten: "Barnet må ikke placeres i lommen".

Der var hædrende omtale til en henstilling på en papirkniv om at bruge sikkerhedsbriller og til advarslen på en pen med usynlig skrift om ikke atbruge den til juridisk bindende underskrifter.

Formanden for foreningen mod ligegyldige søgsmål, Bob Dorigo Jones, mener at de tåbelige advarsler afspejler, hvor nedbrudt det amerikanske civilretlige system er:

"Rovgriske sagførere kan anlægge latterlige sager mod uskyldige fremstillere af produkter og afpresse dem til dyre forlig, også i tilfælde, hvor de skadelidte helt indlysende har opført sig imod enhver sund fornuft," siger han.