Adobe fikser alvorlig fejl

Selskabet rydder op i problemer med ACR og Lightroom.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke længe siden Adobe offentliggjorde nye versioner af sine billedbehandlingsprogrammer Lightroom og Camera RAW, og allerede nu frigiver selskabet opdateringerne Lightroom 3.4.1 og Adobe Camera Raw (ACR) 6.4.1.

Grunden til disse opdateringer er et problem en bruger oplevede da han brugte Lightroom 3.4 og ACR 6.4. Adobe klassificerede dette som en "alvorlig fejl" fordi det kunne skabe korrupte filer, og har nu lanceret opdateringer som skal forhindre problemet.

Sjælden fejl

Fejlen skal vist nok have ramt brugere som lagrede metadata til JPEG-filer med en sjælden karakteristik. Ifølge Adobe skulle JPEG-filer have en usædvanlig stor mængde data i filen for at være modtagelige overfor fejlen, og per dags dato har selskabet kun fundet et kamera som kan afgive lignende datamængder, og det er HP PhotoSmart R607.

Adobe mener at fejlen er så tilpas sjælden at de færreste vil blive udsat for den. De anbefaler alligevel brugere at hente opdateringen eller at vente med at arbejde med JPEG-filer i Lightroom eller Camera Raw indtil man har opdateret.

Download opdateringen

Opdateringerne er ude nu og kan hentes på følgende links: ACR 6.4.1 til Mac eller Windows, og Lightroom 3.4.1 til Mac eller Windows. Har du, eller en du kender, oplevet fejlen, så fortæl om det i kommentarfeltet herunder.

Læs også: Fatal photoshopfejl kan have kostet 52 liv

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske samarbejdspartner, akam.no.
Oversat af Alexander Almegaard.