Acer barsler med MeeGo-computer

Nokias delvist bortadopterede barn, MeeGo, tegner til at have en lys fremtid alligevel. Nu melder endnu en producent klar med en MeeGo-enhed.

Foto: JOSEP LAGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lige nu står der Android og iOS skrevet med store, fede bogstaver udover hele den elektroniske verden, men sådan bliver det ikke ved. Allerede i år er der nemlig udsigt til, at Intel og Nokias barn, det hyperavancerede og åbne MeeGo-system får sin debut på butikshylderne.

Flere producenter har meldt deres interesse allerede, og nu har teknologisitet Engadget fået fat i en tavlecomputer, der er drevet af MeeGo-systemet (se video forneden). Acer bekræfter at enheden kommer til salg i slutningen af i år. Acers MeeGo-tavlecomputer får dog Acers eget ‘skin’, som er et særligt lag, hver enkelt producent kan lægge oven på kerne-softwaren. Det kendes også fra Android-systemet, hvor udseendet er forskelligt fra producent til producent.

MeeGo er baseret på Linux ganske som Android, men er en videreudvikling af Intels Moblin-software og Nokias Maemo - og så kan systemet i øvrigt køre apps, der er udviklet til den konkurrerenede platform, Android.

Efter at Nokia har indgået aftale med Microsoft om at bruge Windows Phone 7 på kommende Nokia-smartphones, har Nokia dog droslet ned på MeeGo-udvikingen, og ifølge et notat, som britiske The Register kom i besiddelse af for nylig, har Nokia planer om helt at skrinlægge MeeGo-udviklingen.

Intel vil dog fortsat udvikle på software, og flere andre elektronikproducenter har udvist interesse for det - blandt andet giganten LG. Også Nokia selv har antydet, at der måske kan komme Nokia-tavlecomputere baseret på MeeGo - og det samme gælder Intel.

MeeGo er open source og som udgangspunkt åbent for alle producenter, der måtte ønske at udvikle videre på det. Særligt for MeeGo er dog, at det fra begyndelsen er tænkt til at både at være software til tavlecomputere, netbooks, TV-apparater, bil-underholdningssystemer og massevis af andre produkter.

Nysgerrige IT-kyndige kan også hente og installere MeeGo på deres egne computere.