Årets bedste aprilsnarre fra IT-giganterne

Google var særdeles aktive i går med flere sjove påfund, men også Twitter, Microsoft og The Pirate Bay gjorde første april til en morsom dag at læse tech-nyheder.

Google går meget op i aprilsnarre. I år lancerede de en helt ny måde at se deres kort på. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første april byder altid på sjove indslag fra de store IT-giganter. Her har vi samlet vores ti favoritter fra i år.

Læs også: Hoppede du på årets aprilsnarre? (2012)

YouTube lukker ned

Du vidste det måske ikke, men YouTube blev startet op for otte år siden som en konkurrence for at finde verdens bedste video. I dag kan hjemmesiden endelig lukke ned for uploads af nye film og slette alt, hvad der ligger på siden, så kåringen af verdens bedste videoklip kan begynde.

Læs også: Youtube lukker - Eller hvad?

Alle film på hjemmesiden er med i kåringen, og de nominerede skulle være blevet præsenteret i går aftes og være tilgængelige to år frem. Et dommerpanel vil så sætte sig ned og vurdere samtlige bidrag. Vinderen bliver annonceret, når YouTube vender tilbage på nettet i år 2023 - hvor kun vindervideoen vil være tilgængelig.

Toshiba klar med Kinect-konkurrent

I går lancerede Toshiba en ny spillekonsol – Shibasphere. Uden et eneste kabel styrer man spændende spil med sin egen krop nøjagtig som med Microsoft Kinect. Shibasphere understøtter naturligvis populære spil som Pet the dog, MMO-spillet Stare Down og Let's Travel, hvor man kan simulere sikkerhedskontrollen i en lufthavn.

Google lancerer »Nose«

Har du ikke altid savnet duften af roser eller en ny bil, når du har ligget på sofaen derhjemme? Med Google Nose har søgetjenesten udviklet den perfekte løsning. Du kan nu søge efter og hente lugte via Google - og få dem direkte hjem i stuen. Det er selskabets egne »Street Sense«-biler, der har kørt verden rundt og indsamlet lugte.

Alt fra duften af frisk æbletærte til lugten af våd hund - sammen med i alt 15 millioner andre - er tilgængelige. Tjenesten skulle gerne fungere på så godt som alle PCer og mobiltelefoner.

Pirate Bay flytter til USA

I et noget sarkastisk blogindlæg offentliggjorde The Pirate Bay, at de har flyttet sine servere til USA. Meddelelsen kommer ikke længe efter, at fildelingstjenesten hævdede, at de var flyttet til Nordkorea. Amerikanske myndigheder er kendt for ikke at være særlig begejstrede for hjemmesiden, men ifølge indlægget skal de to aktører have samarbejdet tæt for at få aftalen på plads.

Twitter fjerner vokalerne

Twitter meddelte i et blogindlæg i går, at de fjerner samtlige vokaler fra gratistjenesten. For at få dem tilbage skal man betale et gebyr på fem dollar om måneden.

Bing ligner Google

I USA fik Microsofts søgetjeneste Bing nyt design, når man søgte på »google«. Det nye look ligner til forveksling Googles forside - komplet med et farverigt logo og en »I'm feeling confused«-knap.

Gmail bliver blå

I en af Googles mange aprilsnarre er rollerne byttet om: her er det Google, der stikker til Microsoft og selskabets kommende operativsystem, Blue. Gmail bliver nemlig blå i alt fra knapper til tekst. Det hele krævede efter sigende mange års udvikling og var ikke muligt før nu - simpelthen fordi teknologien ikke var til stede.

Nokia lancerer mikrobølgeovn

Den finske mobilproducent Nokia lancerede i går 5AM-TH1N6 Constellation - en mikrobølgeovn med touchscreen. I gul og med tydelig Windows 8-inspiration får man et spændende produkt til køkkenet på 5000 watt. Blandt funktionerne nævnes det, at den kan se, hvor sulten du er og dermed justere temperaturen efter det.

Google Maps som skattekort

Google Maps fik i går et nyt visningsmodus, hvor man ser verden som et skattekort, og hvor kun de største veje er indtegnet. Zoomer man helt ind i kortet aktiveres gadebillederne (Street View), der også har fået et nyt og noget mere spændende design. Prøv det her (klik på 'Skat' i øverste højre hjørne).

Samsung lancerer træer

TV- og mobilgiganten Samsung har altid haft fokus på miljøet - og nu lancerer de træer. De gør indeklimaet bedre, og klatrer du helt til tops, kan du nyde Samsung SMART View. Læs mere om det nye produkt her.

Læs også: Når Google-udviklerne slår sig løs

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.