376.000 europæere har fået hacket deres kreditkort

Ukendte hackere har fået adgang til adresser, telefonnumre og kreditkortoplysninger om 376.000 europæere, herunder 96.000 norske og 143.000 svenske Coop-kunder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORGE: Et dataindbrud hos et irsk selskab har givet ukendte hackere adgang til cirka 96.000 nordmænds, 143.000 svenskeres og 70.000 ireres kontakt- og kreditkortoplysninger.

Det irske selskab Loyaltybuild står for driften af Coop Hotellkupp, som giver kædens kunder adgang til billige hotelophold i Europa. Men samlet set er hele 376.000 personer over hele Europa ramt af dataindbruddet, der i irske medier beskrives som et af de værste brud på datasikkerhed i Irlands historie.

»Vi er i gang med at varsle de berørte kunder,« siger informationsdirektør i Coop i Norge, Kristin Paus, til VG.

Det menes, at dataindbruddet kan være sket i oktober. Loyaltybuild fattede ifølge VG mistanke omkring en uge efter hackernes angreb, og først onsdag i denne uge blev Coop advaret om, at der var trukket informationer ud af kædens kunderegister.

»Vi er blevet forsikret om, at Mastercard og Visa er advaret om informationen, som er på afveje. De har igen varslet de banker, som har udstedt kortene. De overvåger nu dette i forhold til deres sikkerhedsrutiner,« oplyser Kristin Paus til VG.

Coop har desuden rettet henvendelse til det norske datatilsyn om hændelsen.

Loyaltybuild beklager selv i et åbent brev på firmaets hjemmeside, at kundernes personlige oplysninger er blevet hacket af »en ukendt tredjepart«. Firmaet oplyser desuden, at det ikke har mulighed for at diskutere specifikke detaljer om sikkerhedsbristen, der efterforskes af de irske myndigheder.