32.000 kunstværker på lommen

Med MoMAs app har man altid en lille smule New York og kultur i lommen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tag på Musuem of Modern Art (MoMA) i New York, når det passer dig. På MoMA’s app til iPhone og iPod får man adgang til 32.000 af museets værker. App’en har audioguides til museets udstillinger og podcasts. Man kan læse om nuværende og kommende udstillinger samt dagsaktuelle begivenheder. Med MoMA-snap kan man tage et billede af et værk og sende det som virtuelt postkort. Der er selvfølgelig også mulighed for at shoppe online i MoMA-butikken.

App’ens indhold er så omfattende, at man ikke bliver færdig med den efter et par besøg. Der er en god balance mellem udvalgt materiale og browse-funktioner, hvor man selv kan søge på sin yndlingskunster eller værk. Man kan fx se gense Jasper Johns amerikanske flag eller dykke ned i Alexander Calders mobiler.

MoMA app’en kan være en god ledsager før et besøg på det fysiske museum, som er så overvældende, at man sjældent orker at se det hele. Med app’en kan man orientere sig på forhånd, men også under et besøg kan den bruges til at finde lige dét, man går efter. Og ikke mindst efter besøget kan man vende tilbage til nogle af værkerne og genfinde informationerne om værk og kunstner. App’en kan naturligvis også bruges af folk, der aldrig sætter fødderne på museet, selvom det er svært at modstå et besøg efter at have leget med app’en.

App’en får 6 stjerner, fordi den imponerer i sit omfang og har velvalgte features. Man kan ikke dele sit favoritværk med vennerne på sociale medier via app’en, men det er for denne app ikke fatalt. MoMA er med app’en langt foran en række andre muséer, så alene derfor fortjener den topkarakter.

MoMA app’en er fra august 2010 og gratis at downloade.