22.000 danskere fik fisket adgangskoden

Falsk Hotmail-side fik held til at narre mange danskere til at oplyse deres kode, så hackere nu kan misbruge den.

Tusindvis af danskere har selv - uden at vide det - opgivet deres kodeord til Hotmail-kontoen. Foto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

22.000 danskere har udleveret deres brugernavne og kodeord til svindlere, der udgav sig for at være fra Microsofts Hotmail-tjeneste.

IT-sikkerhedsfirmaet CSIS har været i stand til at udtrække de oplysninger, som blev samlet ind af svindlerne, og har talt op, at 22.000 hoppede på svindelen. Ifølge CSIS ser omkring 16.000 brugernavne og kodeord til Microsofts e-posttjeneste Hotmail ud til at være gyldige.

Folk blev lokket til at taste deres oplysninger ind på en falsk Hotmail-side, som svindlerne stod bag. Nogen har dog anet uråd og har skrevet kodeord som »fuckyou«. Det formodes at være en hilsen til hackerne.

Skift kodeord nu

CSIS har kontaktet Microsoft og videregivet de lækkede data. Alle, der derfor optræder på listen, må forvente, at deres kodeord nulstilles, så adressen ikke kan misbruges.

Alle, der har afgivet oplysninger i forbindelse med beskeden, som blev sendt ud i begyndelsen af september, opfordres til hurtigst muligt selv at skifte kodeord.

Det anbefales også, at man ikke bruger samme kodeord flere steder - netop for at undgå, at en hacker hurtigt får adgang til langt mere, når først han har fisket ét kodeord.