200.000 kan nu overføre penge mobilt

Siden Danske Bank lancerede en mobil applikation, der gør det muligt at overføre penge mobilt, har 200.000 danskere i alt overført 23 millioner kroner.

Danske forbrugere har nu overført samlet 23 millioner kroner med mobilen, lyder det fra Danske Bank, seks uger efter banken lancerede applikationen MobilePay, der gør det muligt. Arkivifoto: Justin Sullivan / Getty Images / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overførsel af penge, betaling og andre pengetransaktioner foretaget med mobilen er blevet et mere og mere populært felt.

Både for aktører, der vil give forbrugere nye muligheder at håndtere deres pengesager på med mobilen, og blandt forbrugere som tager de nye muligheder til sig.

Ifølge Danske Bank har 200.000 danskere på seks uger taget bankens nye mobilapplikation MobilePay.

Den gør det muligt at overføre penge med mobilen - uanset hvilken bank brugeren har, og på de seks uger har brugerne af den gennemført overførsler for en to-cifret millionbeløb, oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse. 

140 kroner per gang

"Vi har netop rundet 200.000 downloads, og hver dag kommer over 3.000 flere til," lyder det i meddelelsen fra Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank Personal Bank.

Ifølge Danske Bank er de første 23 millioner kroner blevet sendt fra en mobil til en anden. I gennemsnit overfører brugerne 140 kroner per gang. 

Nordea, Nykredit, Regionale Bankers Forening (herunder Jyske Bank) og Lokale Pengeinstitutter er ligeledes på vej med en app ved navn Swipp, som gør det muligt at overføre penge via mobilen