200.000 flere valgte »World of Warcraft« til jul

For første gang i et år stiger antallet af spillere af det store onlinespil, men der er stadig færre end for et år siden.

»'World of Warcraft« har efterhånden mange år på bagen men kan stadig samle nye spillere. Arkivfoto: Ina Fassbender, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: INA FASSBENDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»World of Warcraft« har samlet nye kræfter og ekstra 200.000 spillere. Det er første gang i et år, at spillertallet vokser.

Activision Blizzard, som står bag det populære onlinefantasyspil, kunne med udgangen af 2013 rapportere om 7,8 millioner spillere. Det er 200.000 flere end tre måneder tidligere men færre end de 9,6 millioner, som spillede med ved udgangen af 2012, skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Nye spil på vej

Activision Blizzard kan til gengæld glæde sig over et bedre salg af to andre spil, »Call of Duty: Ghosts« og »Skylanders: Swap Force«, som sikrede et julesalg, der opvejede tilbagegangen noget. Overskuddet for oktober-december var dog kun på 174 millioner dollars mod 354 millioner et år tidligere.

Spilbranchen har været under pres gennem flere år men anslår nu mere optimistiske toner.

»I 2014 forventer vi, at den globale konsolbranche vil vokse, og vi planlægger at sende adskillige nye spil på markedet, som forhåbentlig vil sætte nye standarder for nyskabelser,« siger Bobby Kotick, topchef hos Activision Blizzard.

Nye konsoller hjælper

Sonys nye Playstation 4-spillekonsol og Microsofts nye Xbox One, som begge havde amerikansk lancering i november, bidrager til optimismen.

Blandt kommende spil fra Activision er »Destiny«, som er et futuristisk skydespil, som Bobby Kotick selv forventer vil blive »den næste milliarddollarforretning«. Selskabet arbejder også med den nye udvikling af historien i »World of Warcraft«, som blev annonceret i november.

Derudover ventes »Hearthstone: Heroes of Warcraft«, som lige nu kan spilles i en ikke-færdig prøveudgave, og multispillerspillet »Heroes of the Storm« at skabe større interesse og dermed sikre Activision flere indtægter gennem reklamer.