11.000 københavnere er kloge nok til Mensa

Intelligensforeningen Mensa holder åbent telt lørdag i anledning af "Intelligensens Dag" sammen med foreningen for særligt begavede børn, Gifted Children.

Svaret er d. Fold sammen
Læs mere

Mensa er foreningen for særligt intelligente mennesker, nærmere betegnet de 2 procent af befolkningen, der scorer højst i en intelligenstest. I Københavns Kommune er der derfor omkring 11.000 mennesker, der burde kunne klare adgangskravet til Mensa. Hvis de ellers ville.

For at komme i kontakt med de potentielle nye medlemmer - og for at fortælle de 98 procent øvrige københavnere om foreningens arbejde - slår Mensa teltpælene op på Kongens Nytorv lørdag den 29. september kl. 11-15.

I teltet kan man få lov til at udfylde prøveark på de intelligenstest, Mensa vurderer sin medlemmer på. Og man kan skrive sig op til at tage den rigtige test under mere rolige forhold end ved nedgangen til en Metrostation.

Arrangementet holdes i samarbejder med foreningen Gifted Children, der særligt arbejder med mest intelligente børn, og de udfordringer de kan møde i skolesystem og daginstitutioner.

Mensa er stiftet i England i 1946 og har i dag 110.000 medlemmer på verdensplan i 100 forskellige lande - altså langt under de 140 millioner,som udgør de 2 procent klogeste af verdens 7 milliarder borgere. Der er 1000 medlemmer i Danmark.

Formålet med foreningen er, "at identificere og fremme menneskelig intelligens til menneskehedens bedste, at opmuntre til forskning om intelligens' natur, karakteristika og formåen samt at skabe et stimulerende intellektuelt og socialt miljø for medlemmerne."

Gifted Children er en betydeligt nyere forening end Mensa, men har mere end 1000 medlemsfamilier i Danmark. Foreningen henvender sig til familier med børn, der hører til de fem procent mest intelligente. I Danmark er der ud fra den definition omkring 35.000 højt begavede skolebørn, og ca. 10.000 højt begavede børnehavebørn.