100.000 mister alligevel ikke postkassen

Internetportalen Jubii vil overtage hundredtusinder af e-postadresser, der stod til at blive lukket af Telenor, for at få mere trafik.

Telenor lukker frem mod juli hundredtusinder af gamle e-postadresser og hjemmesider. Nu har Jubii tilbudt at overtage, så folk ikke skal miste de adresser, som de har brugt i måske ti eller tyve år. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hundredtusinde danskere behøver alligevel ikke længere at skulle skille sig af med e-postadresser, som de har haft i op til flere årtier.

Internetportalen Jubii har nemlig indgået aftale med Danmarks næststørste teleselskab, norskejede Telenor, om at overtage op mod en million postkasser, som Telenor ville nedlægge med det til følge, at folk skulle skifte den gamle adresse ud med en helt ny.

Håber på mere trafik

»For at kunne tilbyde dig en god alternativ mailløsning har vi indgået en aftale med Jubii. Dette betyder, at du snart bliver tilbudt at overføre din nuværende Telenor-mailkonto med kontakter og mails til Jubiis platform. Vi er ved at gøre klar til dette, og du vil i løbet af kort tid høre mere fra os omkring mulighederne hos Jubii og om, hvordan du skal forholde dig, hvis du ønsker at få din mailkonto overført til Jubii,« skriver Telenor på sit netsted.

Jubii-direktør Thomas Rimington siger til Computerworld, at Jubii i forvejen har en velfungerende posttjeneste og infrastruktur, og at han med overtagelsen håber at kunne skabe mere trafik på Jubii, der oprindelig var Danmarks første søgemaskine til Internet men siden har udviklet sig til en bredere portal, som dog også i dag har sin egen e-posttjeneste.

Der har været stor bekymring og vrede over, at Telenor ville lukke omkring en million postkasser, hvoraf godt 100.000 skønnes at være aktive, som led i en omfattende oprydning på selskabets hylder i aktiviteter, som ikke giver ordentlig forretning.

Ikke alle adresser kan flyttes

Problemet er nemlig, at man ikke bare kan flytte sin e-postadresse til en anden udbyder, fordi selve domænet, altså »efternavnet« i adressen, f.eks. get2net.dk, ejes af det selskab, der har udbudt posttjenesten. Eneste alternativ - indtil nu - har derfor været at skulle oprette en helt ny adresse, sætte en viderestilling op på den gamle adresse, indtil den nedlægges, og så gå i gang med at informere alt og alle om, at man har skiftet adresse.

Jubii vil i beskeder til alle brugerne i den kommende tid tilbyde, at de kan bevare adressen. Samtidig får alle to gigabyte lagerplads mod i dag 40 megabyte hos Telenor og kan - for 29 kroner om året - købe fem gigabyte lagerplads i stedet.

En række adresser, der ender på telenor.dk, sonofon.dk, tiscali.dk, hus.dk og tv.dk, kan dog ikke flyttes med.