100 liv reddet ved bedre patientsikkerhed

Kampagnen Operation Life har reddet 100 liv, siger folkene bag den landsdækkende indsats for at øge patientsikkerheden gennem bedre sygehusprocedurer.

På Næstved Sygehus døde en gravid kvinde på grund af fejlmedicinering, som er en af de typiske fejl, der kan undgås ved ændring af procedurer. Arkivfoto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere

Det sidste halve år er omkring 100 indlagte danskere blevet sparet for sygehus-fejl, der ville have kostet dem livet.

Det skriver Operation Life i en pressemeddelelse om kampagnen, der vil forebygge patientdødsfald ved at indarbejde bedre rutiner på hospitalerne .

Antallet af undgåede dødsfald læses af det såkaldte HSMR-tal, hospitalsstandardiserede mortalitetsrater, som offentliggøres hvert kvartal som en del af kampagnen.

Kampagnen har deltagere fra sundhedsvæsenet i hele landet og støttes af TrygFonden. De bedste resultater ses i Midtjylland, hvor flere sygehuse har indført journalaudit ved patientdødsfald.

Hovedstaden ligger også pænt i forhold til resten af landet. Her er blandt andet oprettet en mobil akutenhed, ligesom flere sygehuse systematisk gennemgår journaler for patienter, der dør mens de er indlagt.