»Vi er ikke til blokader«

Forældrene i 20 daginstitutioner har valgt at blokere deres børnehaver i protest mod kommunens besparelser. Andre steder mener forældrene ikke, at blokader er vejen frem.

Arkivfoto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere

Blokader viser kun, man er utilfreds, men ikke med hvad.



Det mener forældrene i børnehaven Kastelgården på Østerbro, som ikke har valgt at følge i fodsporerne efter de 20 andre institutioner, som blokerer deres børnehaver i protest mod politikernes besparelser.



- Vi er ikke til blokader, vi vil hellere skrive breve til kommunen og fortælle vores holdning til besparelserne. Hvis man blokerer, så ved de godt, at man er utilfreds, men hvis vi skriver et brev, kan vi bedre forklare dem, hvad vi er utilfredse med og hvorfor, siger Nina Timmermann, formand for forældrebestyrelsen i Kastelgården.

På mandag vil vi tage det op på bestyrelsemøde og skrive et brev, siger hun.

Heller ikke på Sct Pauls Sogns Menighedsbørnehave i indre København har de valgt at bruge blokade til at vise deres utilfredshed med politikernes besparelser.

- Blokader passer ikke til vores temperament, siger Susanna Jacobsen, formand for forældrebestyrelsen.

- Vi har drukket morgenforældrekaffe, og fortalt forældrene, hvad besparelserne går ud på. Derudover har vi et protestbanner med børnenes håndtryk, som er hængt op ude foran børnehaven, siger hun.

Utilfredsheden fra forældrene i børnehaverne kommer efter, at politikerne har varslet ekstra besparelser på børneområdet. Der er endnu ikke fundet enighed på Københavns Rådhus, hvor de sidste 47,7 millioner kr. skal skæres fra.


Men ifølge en mail fra overborgmester Ritt Bjerregård (S) til børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) skriver hun, at pengene skal finde på i børne- og ungdomsforvaltningen, da det blev besluttet med budgettet for 2010.