Vestkysten ramt af nyt stormvejr

Knap har vinden lagt sig efter den store storm sidste mandag, før den jyske vestkyst igen er blevet ramt af vindstød op til stormstyrke.

Foto: Claus Fisker (arkivfoto). Under sidste mandags store storm gik det blandt andet ud over valgplakaterne i Hjerting ved Esbjerg. Søndag var det i højere grad vand end vind, der skabte problemer på vestkysten. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2013
Læs mere
Fold sammen

Søndag har budt på kraftigt blæsevejr på den jyske vestkyst. Det er dog ikke vinden, der har været det værste, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vinden har ikke voldt os så store problemer, det har mere været vandet. Vi har haft et par biler, vi måtte fjerne på Fanø, hvor vi har oprettet et beredskab, som vi indtil videre regner med at opretholde til mandag morgen, siger vagtchefen.

Det såkaldte Fanø-beredskab bliver sat i værk, når vandstanden siger mere end 1,70 meter over normalen. Beredskabet tager sig f.eks. af at få fjernet køretøjer, hvis de står i et område med risiko for oversvømmelse, ligesom der bliver igangsat en telefonkæde, så alle med lavtliggende ejendomme bliver varslet.

- Det har været anderledes i dag end under stormen sidste mandag, hvor vi til gengæld ingen problemer havde med oversvømmelser. Der var det vinden, siger vagtchefen.

Tine Zeuthen, vagthavende meteorolog hos Dansk Meteorologisk Institut (DMI), fortæller til Berlingskes Nyhedsbureau, at vestjyderne søndag oplever hård til stormende kuling med kraftige vindstød op til stormstyrke. Men danskerne skal ikke være bange for, at stormen spreder sig til resten af landet, som man så det med den store, landsdækkende storm.

- Allerede i løbet af natten aftager vinden gradvist, og vinden kommer ikke til at sprede sig til resten af landet, siger Tine Zeuthen.

Danskerne skal den kommende uge indstille sig på masser af gedigent og ustadigt efterårsvejr med regn og blæst. Der ligger et kraftigt blæsevejr og venter torsdag og fredag, hvor der ifølge DMI igen kan komme blæst op til kulingstyrke. Nattefrosten lader dog vente på sig fortæller, Tine Zeuthen:

- De næste dage får vi helt almindeligt, blæsende efterårsvejr med en rigtig god blanding af regn og byger og med et lille kig til solen en gang imellem. Nattefrosten ser derimod ud til at holde sig væk, men sådan er det tit, når vi har regn, blæst og mange skyer, da det holder nattetemperaturen lidt oppe, siger hun.