Vejret bliver lidt mindre fantastisk

Det bliver lidt mere blæsende i de kommende dage, og temperaturen tager et dyk.

Københavnerne nyder det gode vejr rundt om i byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Påskeferien er ved at være slut, og skole og arbejde venter tirsdag for mange danskeres vedkommende. Så kan det måske trøste en smule, at vejret bliver "knap så fantastisk" i den kommende uge - med vagtchef hos DMI Jørgen Thomsens ord.

- Vejret bliver godt, men ikke helt så fantastisk, som det har været i påsken. Der bliver lidt mere frisk vind, og det bliver knap så varmt, men det er stadigvæk fint vejr for årstiden, siger Jørgen Thomsen.

Vejret slår ikke helt om, men det bliver lidt mere broget især tirsdag og onsdag, siger han.

Det kan især mærkes tirsdag i det nordvestlige Danmark, som dækkes af en hel del skyer.

Onsdag kan især de sydvestlige dele af landet ligefrem blive ramt af regn, som trækker op fra Tyskland. Og generelt må danskerne altså igen vænne sig til lidt mindre lune temperaturer.

- Vinden frisker op fra øst, og det er med til at give temperaturen et lille dyk i de kommende dage. Vandet er stadig koldt, så når vinden kommer ind fra havet, vil man tydeligt kunne mærke det, siger Jørgen Thomsen.

Hvor temperaturen har ligget over 20 grader de fleste steder i påskedagene, så bliver det mere i retning af 13-18 grader hen over fra landet midt på ugen.

Senere på ugen får højtrykket igen mere plads, og vejret bliver flot med solskin op mod weekenden, men stadig ikke med helt så høje temperaturer som i påsken - mellem 15 og 18 grader.

Selv om vejret skifter lidt humør de kommende dage, så har arrangørerne af søndagens 1. maj arrangementer dog ikke grund til at være rigtig bekymrede, siger Jørgen Thomsen.

- Vinden lægger sig igen på søndag, og det bliver tørvejr, sol og omkring 18 grader. Så der er ikke noget at klage over, siger han.

/ritzau/