Storm indstiller togdriften i det meste af landet

Al togdrift uden for Nordjylland samt S-tog forventes indstillet fra fredag klokken 21 til lørdag middag.

Perronen på banegården i Brønderslev, fredag den 6. november 2020. Det er Nordjyske Jernbaner der kører for DSB i Nordjylland. Alle borgere i syv nordjyske kommuner rammes af særlige restriktioner foreløbig frem til 3. december. Det drejer sig om Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommuner.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blot få uger efter at stormen Malik rasede, er der nu en ny på vej.

Derfor forventer Banedanmark at indstille det meste af togtrafikken fra fredag aften klokken 21 til lørdag middag.

Det gælder for hele Danmark med undtagelse af Nordjylland, oplyser områdechef i Banedanmarks trafikstyring Nicolai Smidt Sigsgaard.

I København vil der fortsat køre S-tog. Dog med reduceret drift.

»Vi tager stormvarsler som denne meget alvorligt, og af hensyn til sikkerheden lægger vi derfor nu op til at lukke ned for det meste af togtrafikken, mens stormen raser.«

»Samtidig sørger vi for, at vores beredskab er klar og på plads her i weekenden til at kunne fjerne væltede træer på banen,« siger Nicolai Smidt Sigsgaard i en pressemeddelelse.

DSB meddeler, at S-togene i København vil køre med nedsat drift og langsommere hastighed indtil lørdag klokken 10. Hovedlinjerne på S-banen vil fortsat tages i brug under stormen, lyder det fra DSB's pressetjeneste.

Der er tale om linje A, B, C og F.

Stormen, som er døbt Nora, forventes at ramme Danmark fredag aften, og det kan komme til også at påvirke trafikken uden for skinnerne.

»Det kan være fornuftigt at holde sig for øje, om der kommer restriktioner på broer og færger i det syddanske. Selvom det ikke er noget DMI bestemmer, vurderer vi alligevel, at restriktionerne sagtens kan komme,« siger Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved DMI.

Da Malik rasede sidst i januar blev trafikken påvirket adskillige steder i landet. Men mens Malik varede næsten et døgn, ventes Noras færd hen over landet at vare seks timer.

Flere steder blev veje lukket på grund af væltede træer og afrevne grene som følge af Mali. Af samme årsag måtte flere togafgange indstilles.

Flere områder blev ramt af strømafbrydelser. Det gav især problemer med lyskryds og bomme ved togoverskæringer.

Desuden blev 23.000 kunder ifølge elselskabet N1 påvirket.

Fordi Malik for nylig har væltet de svageste træer, forventes det ikke, at Nora kommer til at lave samme indhug i de danske træer.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Anja Bodholdt til Ritzau.

/ritzau/