Så varmt bliver det i dag: 18 grader og masser af sol

Sensommer sidst i oktober! Så dejlig lyder vejrudsigten for i dag.

Tirsdag byder på sommer i oktober, masser af sol og temperaturer op til 18 - 20 grader. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blev du både gennemblødt og deprimeret under mandagens sjask-, plask og mega- regnevejr, er der godt nyt på vej.Tirsdagen bliver nemlig helt anderledes opmuntrende rent vejrmæssigt.

- Ja, der kommer pænt med sol, lyder den opløftende melding fra vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek fra DMI. 

Og ikke nok med, at solen atter trækker i arbejdstøjet, og bygerne holder fridag: Det bliver også varmt. Helt op til 18 og måske helt vilde 20 grader nogle steder.

- Vi får lun luft op nede sydfra, og det giver os det her flotte sensommervejr. Lun luft og sol gør vejret helt sensommer-agtigt, og næsten som en Indian Summer. Det har i hvert fald ikke meget med efterårsvejr at gøre, siger Mogens Rønnebek.

Men det bedste er næsten, at vi alle sammen får et glimt af solen og nogle grader varmere, end vi er vant til i oktober. Der er dog regionale forskelle. For vil du have de bedste sommer- temperaturer, skal du befinde dig i den sydlige del af landet.

- Den sydlige del af landet får de højeste temperaturer. Varmest bliver det ved den dansk-tyske grænse, hvor temperaturerne kan komme op på 18 grader - måske helt op til 20 grader, siger meteorologen.

Desværre er den smukke efterårs-sommer kun et engangs-fænomen. Natten til onsdag vender regnen tilbage i den vestlige del af landet, og onsdagen tegner lun, men også våd.

- Det bliver lidt svært at nå de 18 grader i morgen. Der vil være mere regn i skyerne i morgen og knap så meget sol, som i dag, siger Mogens Rønnebek.