Så skal der laves snemænd! - Vinterens sidste sne er på vej

Torsdag og fredag kommer sneen til at dale over Danmark, men derefter er det formentligt slut med det hvide nedbør for denne omgang. Det er dog ikke fordi foråret står på spring.

Sne og blæst satte sit præg på trafikken i Nordjylland om morgenen den 9. januar . Her arbejder sneplove på Motorvej E45 nord for Aalborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Hvis man kan lide at lege i sneen, bygge snemænd, kaste snebolde og kælke ned ad bakker, så skal man slå til, når den hvide dyne lige om lidt lægger sig ned over Danmark.

For selvom DMI forventer at der i løbet af torsdag og fredag vil falde op mod 15 centimeters sne, er vinteren ved at takke af for denne omgang:

»Vi får lige et sidste tilbagefald af vinter, men så bliver det lunere. Det ser ud til at blive det sidste sne vi får i nu her,« siger DMIs vagtchef Mogens Rønnebek. Han er dog ikke helt klar til at aflyse frostgraderne endnu:

»Det bliver klart vejr natten til lørdag, så der kan vi godt risikere ned til ti graders frost,« fortæller vagtchefen. Dagstemperaturen i resten af denne uge såvel som i begyndelsen af næste uge vil dog være et stykke over frysepunktet.

Søndag kan det blive op til otte grader, vurderer vagtchefen, men alligevel tror han ikke på, at forårsvejr med masser af solskin og tocifrede temperaturer lige rundt om hjørnet:

»Min egen definition af forår er, når temperaturen følger klokken. Så når klokken er 10, så er det ti grader. Og klokken 11 er det elleve grader. Men der er vi ikke endnu. Det bliver nok mest gråvejr med regn af og til, når vi når hen på den anden side af weekenden«

Regn har der også været onsdag, hvor de våde dråber og kraftige vindstød til sammen har været en giftig cocktail for morgentrafikken.

»Meget regn de seneste timer har givet vand på kørebanen flere steder i kredsen. vejdirektoratet er på sagen, men kør forsigtigt,« skrev Nordsjællands Politi på Twitter klokken 06:17 i morges. Siden har de dog kunne oplyse om færdselsuheld ved henholdsvis afkørsel 7, Kokkedal, og afkørsel 12, Vedbæk.

Også Sydsjællands Politi har på Twitter skrevet om færdselsuheld, der har sinket morgentrafikken.