Rekordvarm forårsdag: Temperaturer op mod 21 grader

Med temperaturer op imod 21 grader har danskerne i dag udsigt til den varmeste martsdag i 27 år

Danskerne kan se frem til en rekordvarm forårsdag med temperaturer op til 21 grader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Foråret er for alvor kommet til Danmark. Ifølge DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, kommer temperaturen mange steder i landet til at ligge på mellem 15 og 21 grader.

I de fleste steder i landet bliver det i dag tørt med sløret solskin. Ifølge TV2 er det en varm luft fra syd, der strømmer mod Danmark, som vil føre til de varmeste temperaturer i Sønderjylland, hvor beboere kan opleve temperaturer på op til 21 grader i løbet af dagen. Her til morgen måles der allerede temperaturer på mellem syv og ti grader rundt om i landet.

Hvis temperaturen når op på 21 grader, vil det være den varmeste martsdag siden 1990, hvor varmerekorden lå på 22,2 grader den 18. marts, skriver TV2. Tværs op gennem Sønderjylland og Midtjylland kan temperaturen nå op på 20 graders varme.

Den nordvestlige del af landet kan dog opleve skyer og delvist regn i løbet af formiddagen. Ligeledes vil kysterne opleve lidt køligere vejr og pålandsvind, og beboere her kan kun forvente omkring ti grader varme. Københavnerne kan forvente en forårsdag med temperaturer mellem 13 og 18 graders varme.

I aften og nat er vejret tørt og letskyet til skyet, og den vestlige del af landet kan opleve regn og byger. Temperaturen vil komme ned på omkring seks grader.