Hvid jul? Meteorologerne tvivler stadig

Den første hvide jul to år i træk er tæt på, mener DMI - men det kan hurtigt vende.

Den anden hvide jul i træk kan være tæt på. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS LYNGBY JEPSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statistikken er imod os. Gennem de seneste 110 år, hvor man har målt på snemængderne i Danmark, har der aldrig været to år i træk med hvid jul – hvor minimum 90 pct. af Danmark er dækket med sne. 

I år er chancerne større end længe, for at Danmark kan bryde med den statistik - men et lavtryk kan stikke en kæp i hjulet.

- Lavtrykket bevæger sig længere ned mod sydøst. Samtidig med at der så bliver hældt sne ned, hvor der ikke ligger noget i dag, så chancen for en hvid jul er god og stigende. Men vi skal stadig tage det med en gran salt, for hvis lavtrykket bevæger sig bare 50 km længere mod nord, så ændrer situationen sig, siger vagtchef hos DMI, Michael Christiansen.

Især Lolland og Falster kan risikere at misse den hvide jul, hvis lavtrykket rykker sig mod nord, mens han ikke tror, at sneen når at smelte i Bornholm eller Nordsjælland.

Vejret på selve juleaften mener DMI at kunne forudse:

- Juleaftensdag vil der være nogen sol i vest, men mere skyet i øst og her kan der komme lidt sne. Dagtemperaturer mellem 2 graders varme og 4 graders frost, lunest i de østlige egne, men her vil det også blæse op til en hård vind fra nordvest, rapporterer Michael Christensen.

- Julenat kommer der næppe sne af betydning og vinden tager af. Temperaturen kan falde ned til 10 graders frost.