Flere skybrud har ramt: Kan få op til en måneds regn i løbet af et døgn

(ARKIV) Et voldsomt skybrud over det østlige Sjælland, druknede lørdag aften store dele af København. Her er det en taxachauffør der for søger at komme ud af sin fastkørte taxa på Lyngbymotorvejen, den 2. juli 2011. Der er "enorm" forskel på, hvor meget havet vil stige i forskellige dele af Danmark, selv om vi er et lille land, viser en ny undersøgelse fra Geus. Det skriver Ritzau, mandag den 1. juli 2019.. (Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere egne af landet ser ud til at kunne blive ramt af mere end en hel måneds regn frem til onsdag aften.

Når du står op onsdag morgen og gør klar til en ny dag, er det en god idé at huske at tage en paraply med, når du skal ud af døren.

Fra morgenstunden kommer det kraftige uvejr, der prægede store dele af landet tirsdag aften, nemlig til at lægge hen over den østlige del af Sjælland, op mod Østjylland, Himmerland og den nordligste del af Jylland.

Det fortæller meteorolog Dan Nilsval fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Uvejret, der i løbet af aftentimerne tirsdag bevægede sig hen over landet fra vest mod øst, fortsætter med at sende store mængder vand ned over landet onsdag.

»Der er dog en lille tendens i prognoserne til, at det begynder at svækkes i løbet af sidst på natten og morgentimerne, så det er ikke sikkert, at vi får så meget regn i den østlige del, når nedbøren når frem,« fortæller Dan Nilsval til B.T. sent tirsdag aften.

Det er dog for tidligt at glæde sig - for når det 'gamle' uvejr begynder at gå i sig selv, bliver det afløst af et nyt.

»Allerede i løbet af formiddagen er et nyt nedbør på vej op over den sydvestlige del af landet. Så det vil sige kraftige regn- og tordenbyger igen,« fortæller Dan Nilsval.

»Men det positive - hvis man kan kalde det positivt - er, at det ser ud til at svækkes i løbet af aften- og nattetimerne onsdag.«

På grund af de voldsomme uvejr udsendte DMI tirsdag aften et varsel om 'voldsomt vejr', der strækker sig fra tirsdag aften til onsdag aften klokken 21:00.

I løbet af de timer forventes det, at der er risiko for at falde mellem 50 og 80 millimeter regn i stort set hele landet - med undtagelse af Bornholm. Flere steder på Lolland-Falster faldt der tirsdag aften mere end 50 millimeter regn, og ved Limfjorden faldt der flere steder op mod 50 millimeter regn.

»Og der kommer mere regn i løbet af nattetimerne, så der kan komme mere end 80 millimeter regn frem til i morgen (onsdag, red.) aften,« forklarer Dan Nilsval.

»Normalen for juli måned er, at der falder 78 millimeter regn, så det ser ud til, at vi kan få en hel måneds nedbør i løbet af et døgn,« slutter han.