Dorian rammer Danmark: Seks timers regnvejr på vej

Regnvejret rammer den jyske vestkyst onsdag middag og bevæger sig vestpå. København kan se frem til vand fra oven klokken 18 Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Resterne af den voldsomme orkan Dorian rammer nu Danmark.

Den bringer mange timer med regn med sig til det meste af landet, oplyser DMI.

Der er faktisk tale om orkanen Dorian - og ikke bare resterne - men på grund af de kolde temperaturer i både hav og luft i Skandinavien, ender den som et lavtryk og fronter i stedet for en altødelæggende tropisk orkan.

Lavtrykket ligger over Norskehavet og rammer snart Island på sin vej nordpå.

Det rammer ikke Danmark, men det gør lavtrykkets fronter til gengæld.

»De fleste steder bliver det mellem fem og ti milimeter regn, men lokalt kan der falde op til 15 milimeter. Så det er ikke så voldsomt, som det var tirsdag. Fronterne passagerer meget hurtigere i dag,« siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg.

Regnvejret rammer den jyske vestkyst onsdag middag og bevæger sig vestpå. København kan se frem til vand fra oven klokken 18.  De fleste steder vil det våde vejr fortsætte i op til seks timer, fortæller Martin Lindberg.

Lavtrykket sender også kuling ind over landet fra sydvest, der rammer onsdag middag.

I løbet af onsdag eftermiddag vil der være kuling i Kattegat.

Martin Lindberg forklarer, at det er orkanen Dorian, der rammer os onsdag, men der bliver langt fra tale om den type vejr, der ødelagde for milliarder og dræbte mange på østaten Bahamas i sidste uge.

Det skyldes, at vandet i Det Caribiske Øhav og Atlanterhavet er omkring 26 grader. En afgørende faktor for en tropisk orkan.

I Danmark og Skandinavien er der stor forskel på temperaturer i hav og luft, og det er det, der giver lavtryk og fronter, forklarer den vagthavende meteorolog, Martin Lindberg.

Sådan så det ud, da Dorian ramte Bahamas: