DMI undskylder for våd brøler: »Det kan ikke forekomme i virkeligheden«

DMI oplevede søndag tekniske problemer, der gjorde, at prognosen i en periode lovede voldsomme regnmængder tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Søndag eftermiddag fik mange formentlig et chok, hvis de aflagde DMI's hjemmeside et besøg for at tjekke den kommende uges lokale vejr.

Prognosen under byvejret viste nemlig, at der i løbet af mandag aften og især tirsdag ville falde voldsomme mængder regn - faktisk så voldsomme, at det kun lige akkurat kunne vises inden for kurven.

Således ville der ifølge DMI's byvejr konstant falde omkring 18 millimeter regn hele tirsdagen.

Udsigten til tilsyneladende enorme regnmængder fik flere danskere til at reagere, både på Twitter og per telefon til DMI, men heldigvis er der altså ikke tale om en sandfærdig prognose, forsikrer DMI.

»Der er sket en teknisk fejl, men hvad der præcis er sket, ved jeg ikke,« forklarer vagthavende hos DMI, Henning Gisselø.

DMI undskyldte allerede tidligere på dagen søndag for fejlen, da man med et glimt i øjet skrev på Twitter, at Byvejr (en fane på DMI's hjemmeside, red.) havde sin egen 'bittersøde kommentar til sommeren '17', og at man arbejdede på at udbedre fejlen.

Søndag aften skulle det tekniske ups da også være udbedret.

»Vi har vist fået det rettet nu, for det er selvfølgelig en fejl med alt det vand,« forsikrer Henning Gisselø, der samtidig understreger, at så store vandmængder, som der egentlig var lovet i DMI's fejlagtige prognose, slet ikke er realistiske.

»Det kan ikke forekomme i virkeligheden, og derfor springer det da også meget i øjnene, når man ser grafen,« siger Henning Gisselø.

Men selvom vi altså kan ånde lettet op over, at den store vandmængde blot var resultatet af en teknisk fejl, ja så slipper vi altså ikke helt for regn tirsdag.

Ifølge DMI's rigtige prognose, kommer der nemlig byger mange steder i landet på tirsdag - lokalt måske med torden. Til gengæld kan vi forvente mellem 15 og 18 grader.