DMI: Det bliver ikke varmt i den nærmeste fremtid

Jylland blev ramt af snevejr - her er det imellem Ikast og Viborg, fredag den 3. maj 2019. DMI lover spredte byger, som kan være med slud, sne, hagl og torden fredag aften og nat. Det er kold luft fra Polarhavet som driver ned langs Norges vestkyst og er skyld i det vinterkolde vejr i maj. Blandt andet i 2010 og 2011 blev Danmark ramt af snebyger i maj. Og sidste år sneede det i begyndelsen af april. Går man længere tilbage var der i 1966 en regulær snestorm i midten af april, hvilket hører til de absolutte sjældenheder, skriver Ritzau fredag den 3. maj 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom kalenderen viser maj, er der ikke meget andet, der tyder på, at det er forår.

Mandag var vejret slet ikke særlig forårsagtigt med nedbør, skyer og 12 grader. Heldige kunne dog opleve et kig til solen, imens andre endda oplevede hagl.

Vagtchef hos DMI, Thyge Rasmussen, mener da også, at det er en smule usædvanligt med sne i maj, som vi har set de seneste dage, og det lidt køligere vejr, Danmark i øjeblikket har.

Sidste år var vejret dog også usædvanligt. Blot usædvanligt varmt. På samme tidspunkt sidste år var det nemlig en noget mere varm dag med fuld sol og 22 grader.

Og selvom man kunne håbe på, at det snart for alvor bliver forår med sol og høje temperaturer, ser det ikke sådan ud lige foreløbigt.

Onsdag vender vejret dog til det lidt varmere, hvor det bliver op til 16 grader og en del sol. Men allerede på søndag bliver det køligere igen.

»Vi er ved at have nået det koldeste nu. Torsdag, fredag og lørdag begynder det at blive lidt mere normalt vejr for årstiden. Men det bliver ikke stabilt vejr, da der vil komme perioder med regn, men med kig til solen. Der er ingen dage, hvor jeg kan love fuldstændigt tørvejr,« siger Thyge Rasmussen til B.T.

Det er et regnvejr onsdag, der vil byde på det varmere vejr.

»I morgen bliver ligesom i dag med sol og byger. Onsdag kommer det til at regne i løbet af eftermiddagen og aftenen, og regnvejret skubber den kolde luft væk. Så, det regnvejr skal vi være glade for,« siger Thyge Rasmussen.

Danskerne kan altså godt vente lidt endnu med at finde sommerkjolen og badetøjet frem.