DMI advarer: Her kan der komme vindstød af stormstyrke

Søndag kommer der stormende kuling ved Vestkysten - især ved Vadehavet, hvor der også er varsel om forhøjet vandstand. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal du bruge søndagen på at shoppe julegaver eller besøge et af de mange julemarkeder rundt omkring, så husk en paraply - og hold godt fast i den.

Overskriften rent vejrmæssigt tredje søndag i advent lyder nemlig på regn og rusk.

Og lad os bare slå fast med det samme:

Det er næppe vejret, der kommer til at bringe dig i julehumør.

Godt nok kan jyderne være heldige at se en enkelt sludbyge i løbet af dagen, men ellers er der søndag bare dømt 'udbredt regn' til hele landet.

Men først og fremmest er der lagt op til en meget blæsende dag, hvor der kommer stormende kuling med vindstød af stormstyrke i Vadehavsregionen.

Her er der også varsel om forhøjet vandstand.

»Det kommer til at blæse alle steder, men det bliver kraftigst i vadehavsområdet. Her kan der komme stormende kuling og vindstød af stormstyrke,« fortæller vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, Henning Gisselø.

Blæsten kulminerer ved Vestkysten ved middagstid, og så begynder den at bevæge sig hen over landet i østlig retning.

Så skal du køre over en af de store broer, eller over sundet i en færge, så tjek lige vejrsituationen først. Ærøfærgerne har allerede aflyst flere afgange, og på Storebælt frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer.

Meteorologen kan nemlig ikke udelukke, at der kommer restriktioner på broer som Storebælt eller Øresund i løbet af dagen, lige som skibstrafikken også kan blive generet.

Heller ikke, når vi kigger nogle dage frem, er der udsigt til vintervejr.

»Det bliver nærmest efterårsagtigt med regn og blæst. Der er ikke noget vinteragtigt over det.«

Heller ikke hvid jul skal vi gøre os håb om.

»Det bliver svært. Kulden ligger langt fra Danmark lige nu,« siger Henning Gisselø, men giver dog en lille flig af et håb til de største juleromantikere:

»Hvis vi tager de aller mest optimistiske briller på og krydser alt, hvad vi har, så kan vi måske håbe på en enkelt snebyge et eller andet sted,« siger Henning Gisselø.