Det begynder gråt og vådt – men så rammer et »rigtig flot påskevejr«

De mange påskefrokoster ser ud til at blive badet i rigelig med sol de kommende dage.

Solen vil skinne over store dele af landet i påsken, varsler Danmarks Meteorologiske Institut. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du en af de mange, der har fornøjelsen af at holde fri hen over påsken, er det en god idé at væbne sig med tålmodighed.

Skærtorsdag bliver mest af alt grå – og en lille smule våd – oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Et lavtryk skal passere hen over den nordlige del af landet ledsaget af mange skyer og en smule regn. Dermed er det kun de sydlige egne, som måske får et glimt af sol denne torsdag.

Når dagen er gået på hæld, er det til gengæld slut med en himmel i nuancer af grå.

DMI melder om »rigtig flot påskevejr« langfredag og resten af påsken. Her vil et højtryk bygge op over Nordsøen og Danmark og give sol og svage vinde.

»Vi skal lige frem til i fredag eftermiddag, før lavtrykket har passeret landet, men så kommer solen,« oplyser Hans Peter Wandler, der er vagthavende ved DMI.

Nattefrost og 15 grader

Der vil dog være stor forskelle mellem dag- og nattemperaturer. Om natten kommer der nattefrost flere steder i landet, og om eftermiddagen kan man de samme steder opleve mellem 10 og 15 grader.

Kun ved kysterne bliver det svært at nå helt op på de 15 grader. Det skyldes ifølge DMI, at havet omkring Danmark kun er fem til syv grader, og at luften derfor vil blive afkølet, når den bevæger sig over det kolde hav.

I Nordsjælland og i hovedstadsområdet ser det ud til at blive påskedag, altså søndag, som byder på det bedste vejr.

»Lørdag kan godt virke mere skyet, men det er mere højtliggende skyer, som godt kan give plads til lidt solskin. Søndag bliver til gengæld rigtig pæn med en del sol,« siger DMIs Hans Peter Wandler.

Han varsler lidt flere skyer over de østlige dele af landet, når vi når frem til mandag. Der vil dog stadig være perioder med solstråler.