Værktøj til at prutte en bolig ned

PENGEKALENDER 16 Kunsten at prutte på en bolig hjælpes af ny hjemmeside, boligvurderingen.dk, som lukker op for mæglerens værktøjskasse.

Foto: Pressefoto
Hvorfor sætter ejendomsmægleren prisen på et hus lige præcis til 4.235.000 kr., kan man spørge sig selv, når man ser drømmehuset. Og kan der pilles ved prisen, så den kommer ned i et andet leje?

Det kan et prisværktøj på internet, boligvurderingen.dk/, være med til at svare på.

Værktøjet kan splitte prisen på en ejendom op i dels en basispris baseret på de seneste tre års bolighandler justeret for prisudviklingen i det samme område, dels den udvidede pris, der kan skyldes herlighedsværdi, ekstraordinær stand, placering i forhold til trafik eller lignende. Og dermed kan du som køber stille spørgsmålstegn ved de delkomponenter, som prisen er sat sammen af.

Især kan en køber gøre op med sig selv, om man er enig i prisen udover basisprisen – altså om man er enig i, at for eksempel en udsigt er de penge værd, som mægleren har lagt oven i basisprisen.

Under alle omstændigheder giver værktøjet lidt mere overblik før en prisforhandling, ligesom en sælger kan tage pristemperaturen på sit eget hus.

Prisrapporterne koster mellem 50 og 125 kroner.